Winston Churchill. Del 1, 1874-1939 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (16.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2013-06-17
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175450780

Winston Churchill. Del 1, 1874-1939 E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2013-06-17

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kritikerrosade Bengt Liljegren är äntligen aktuell med en ny biografi. Efter framgångarna med sina böcker om Karl XII, Alexander den store, Adolf Hitler och Pink Floyd har han nu tagit tjuren vid hornen och skriver om ännu en omdebatterad gigant. Winston Churchill är tveklöst en av 1900-talets stora profiler, och en av Storbritanniens starkast lysande stjärnor. Men hans liv var inte på något sätt rosenskimrande, utan snarast en politisk och personlig berg- och dalbana. Han var ömsom i värmen, ömsom i kylan. Hans åsikter gick inte sällan emot strömmen och han var ökänd för sina långa monologer. Samtidigt hade Churchill en enorm arbetsförmåga, och han var en synnerligen gemytlig person som ofta charmade sin omgivning. De allra flesta känner honom som mannen med cigarren och V-tecknet, en man som på ett avgörande vis påverkade andra världskrigets utgång. I Winston Churchill, del 1, får vi ett närgånget porträtt - det är människan Churchill av kött och blod vi möter. Det är den unge och medelålders Churchill, som i mångt och mycket var före sin tid. Det handlar om hans liv före andra världskrigets utbrott.

Den briljanta stilisten Bengt Liljegren skärskådar Winston Churchill utan att skygga för de mörkare sidorna av hans gärning och personlighet. Liksom Liljegrens tidigare böcker är hans nya biografi en bred, spännande och engagerande skildring av en makthavares levnadslopp bortom myterna och dimridåerna.

"En fascinerande och välkomponerad biografi... författarens berättelse om alla dessa variationer i den excentriske, cigarrökande, champagne- och whiskypimplande politikerns liv håller intresset på topp hela tiden."
Dast Magazine
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Liljegren