Gudar och gudinnor i Norden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
65
Utgivningsdatum
2014-04-15
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175451299
Gudar och gudinnor i Norden (e-bok)

Gudar och gudinnor i Norden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-15
101
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Gudar och gudinnor i Norden är en kortfattad, överskådlig och läsvänlig bok om fornnordiska gudomligheter. Här presenteras deras egenskaper och utmärkande karaktärsdrag samt i vilka ärenden de åkallades. Vi får också veta vem som är släkt med vem, vem som har barn med vem och vilka gudar och gudinnor som är gifta med varandra. Varje gestalt presenteras med en kort text och författarens egna illustrationer.

Något oväntat fanns det i den nordiska mytologin fler kvinnliga gudar än manliga. Trots det har tidigare skildringar koncentreras på de manliga gudarna. Men här finns samtliga med. Från de mest kända ? Oden, Tor, Freja, Frej ? till de mindre kända: läkekonstens gudinna Eir, den blinde guden Höder, vågornas moder Ran och skidåkandets gudinna Skade. Det handlar om kraftfulla och respektingivande gestalter och myterna kring dem är sannerligen spännande läsning!

Lars Magnar Enoksen är sedan länge bekant med de fornnordiska källskrifterna. Han har främst hämtat fakta från den yngre Eddan som berättar mycket om gudavärldens invånare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Enoksen Lars Magnar

  • Vikingarnas egna ord

    Enoksen Lars Magnar

    Lars Magnar Enoksen visar vad som döljer sig bakom de mer än tusen år gamla texterna från vikingatiden. Tidigare har fornfoskare och historiker använt sig av medeltida källor, till exempel de islänska sagorna, för att förklara runstenarnas innehål...

  • Lilla boken om runor

    Enoksen Lars Magnar

    "En utmärkt introduktion till Runologin." Mats Garme, Ölandsbladet I Lilla boken om runor sammanfattar runologen Lars Magnar Enoksen sina kunskaper om vårt äldsta bevarade skriftspråk. Med text och bild beskrivs runornas utseende och funktion. Var...

Bloggat om Gudar och gudinnor i Norden