Politiska mord (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2014-04-15
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175451336
Politiska mord (e-bok)

Politiska mord (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-15

Styckköp

69
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Jean Paul Marat, Alexander II, Leo Trotskij, John F. Kennedy. De politiska morden löper som en röd tråd genom historien, men gärningsmännens motiv har varierat.

I Politiska mord skildrar historikern Göran Rystad mord och mordförsök från antiken fram till våra dagar. Vilka var förövarna och vad drev dem till den desperata handlingen? Var det frågan om konspirationer eller dåd av enskilda gärningsmän? Var de i så fall galningar eller hade morden sin bakgrund i religiösa, nationella, etniska eller ideologiska konflikter? En sak är säker: det alltid funnits individer som tagit till mord som det yttersta argumentet.

Författaren granskar även de politiska mordens effektivitet som verktyg för samhällelig förändring. Slutsatsen blir att metoden inte bara är ineffektiv utan ofta kontraproduktiv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rystad Göran

  • Karl XI

    Rystad Göran

    Karl XI har fått stå i skuggan av både sin far, den dynamiske Karl X Gustav, och den ryktbare sonen Karl XII. Han har framställts som pliktmedveten men villrådig och lättpåverkad. I den första biografin sedan 1950-talet ger Göran Rystad en annan b...