Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2014-09-19
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175451442
Den döende kommunismen (e-bok)

Den döende kommunismen (e-bok)

Från Berlinmurens fall till Kalla krigets återkomst

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-19
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Berlinmurens fall för 25 år sedan var en av 1900-talets mest dramatiska och omstörtande händelser. Inom loppet av några månader kollapsade Östeuropas kommunistiska system som ett korthus. Kalla kriget upphörde nästan över en natt.

Hur kunde det gå så snabbt? Journalisten Wolfgang Hansson bevakade händelseutvecklingen på plats som Aftonbladets utsände reporter.

Den döende kommunismen är hans personliga berättelse om de avgörande ögonblicken som ledde fram till Berlinmurens fall. Men också om vad som hände sedan och hur följdverkningrna fortsätter än i dag med ett nytt kallt krig för dörren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wolfgang Hansson

  • Den nya terrorismen

    Wolfgang Hansson

    »En kunnig, allsidig, balanserad och eftertänksam bok om den nya terrorismens karaktär.« Bibliotekstjänst »En skrämmande bok ... Wolfgang Hansson skriver rakt, kunnigt och pedagogiskt.« Tidskriften Socialpolitik Är vi alla måltavlor för den nya te...

  • Dagen då terrorn förändrade världen

    Wolfgang Hansson

    När det första planet träffade World Trade Center 11 september 2001 trodde många att det flugit in av misstag. När plan nummer två dundrade in bara en kvart senare förstod alla att det handlade om ett terrordåd. I höst är det tio år sedan dåden so...

Bloggat om Den döende kommunismen