Kejsare och generaler (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2014-09-15
Förlag
Historiska Media
Översättare
Hans Magnusson
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
239 g
SAB
K.246
ISBN
9789175451855
Kejsare och generaler (pocket)

Kejsare och generaler

(3 röster)
Pocket Svenska, 2014-09-15
55
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det väldiga Romarriket byggdes upp och bibehölls av militärmakt. Det var de romerska generalerna som var grunden till imperiets framgångar. Ofta var det samma män som ledde arméerna som styrde över staten i fredstid.

Kejsare och generaler beskriver de femton främsta romerska härförarna, deras egenskaper, deras slag och deras segrar. Många av dem är kända än i dag: Pompejus den romerske Alexander den store som var minst lika framgångsrik i politik som i krigföring och den aggressive och karismatiske Julius Caesar, som ledde sina arméer till otaliga vinster.

Här beskrivs även några mindre kända krigsherrar; Aemilius Paullus, Makedoniens erövrare och Sertorius som byggde upp ett välde i Spanien och som mördades av Pompejus.

Boken skildrar också den romerska krigföringen, de bittra striderna om Karthago, krigen mot den framgångsrika Hannibal på 200-talet och det sista, desperata försöket att vinna tillbaka västra delen av kejsardömet på 500-talet.

Adrian Goldsworthy är en välkänd brittisk militärhistoriker. På svenska har han tidigare gett ut Puniska krigen. Kampen mellan Rom och Karthago (Historiska Media 2003).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kejsare och generaler
  2. +
  3. Perserkrigen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perserkrigen av Prokopios (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Adrian Goldsworthy