Kärlekens villkor (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175452173
Kärlekens villkor (e-bok)

Kärlekens villkor (e-bok)

Tre kvinnoöden 1780-1880

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-06-12
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Kärlekens villkor är en unik skildring av tre kvinnor ? tre öden. Utifrån en autentisk brevsamling kommer vi kvinnor och män ur 1800-talets svenska borgerlighet nära. Deras brev delar med sig av kärleksförklaringar, förtroliga hemligheter och vardagsskildringar.

I centrum för handlingen står den framstående sydsvenska köpmansfamiljen Winberg. Kronologiskt får vi följa tre kvinnor ur familjen i deras dagliga liv, med allt vad det innebär av socialt umgänge, uppvaktande kavaljerer, omsorger om barnen och relationer till tjänstefolket. Familjens cirklar vidgas till att också nå borgerliga kretsar i Stockholm.

Eva Helen Ulvros har haft tillgång till ett unikt material bestående av dagböcker och tusentals brev. Hon låter kvinnornas brevväxling och enskilda personöden vara navet kring vilket berättelsen rör sig. Men utifrån deras liv vidgas perspektivet till att också omfatta en rik skildring av tidens kulturella, sociala och politiska klimat.

Eva Helen Ulvros är fil dr och undervisar bl a i kvinno- och genushistoria vid Historiska institutionen och vid Kvinnovetenskapligt Forum i Lund.

Hennes avhandling Fruar och mamseller (1996) fick stor uppmärksamhet. Den berättar om kvinnor på 1800-talet och enligt författarens slutsatser levde borgerliga kvinnor ett friare liv inom familjelivets ramar än vad man ofta trott. Jämlikhet i modern bemärkelse var det dock inte!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kärlekens villkor