Bakom monumenten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175452203
Bakom monumenten (e-bok)

Bakom monumenten (e-bok)

Gestalter ur Europas gryning

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-06-12
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Få länder kan konkurrera med Italien när det gäller antalet historiska minnesmärken. Bakom alla dessa monument finns människor som strävat efter makten, fått den och förlorat den, som skapat historia eller varit offer för den. Bakom monumenten skildrar några av de personer som i romarrikets aska lade grunden för vårt eget Europa.

Birgitta Kurtén-Lindberg porträtterar bland andra de mäktiga kejsarna Augustus och Trajanus. Hon berättar om kejsardottern Galla Placidia, som kidnappades av goterna och vars öde fängslar än idag. Det var under denna tid den levnadsglade Augustinus blev kyrkofader, tvärviggen Hieronymus översatte Bibeln och den skoltrötte enstöringen Benedikt ordnade klosterväsendet.

Birgitta Kurtén-Lindberg är kulturskribent. Hon har även skrivit Medeltida människor, berättelser om medeltidens framträdande personligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Kurtén Lindberg

  • Homo sum

    Birgitta Kurtén Lindberg

    Homo sum är en bok om mänskliga problem, tankar och erfarenheter som inte begränsar sig till tid och rum. Författaren, historikern och kulturjournalisten Birgitta Kurtén Lindberg tar sin utgångspunkt i att vi har något att lära även av äldre tider...

Bloggat om Bakom monumenten