Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Silverörnserien (del 1)
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2014-05-27
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Översättare
Anna Wall
Originaltitel
Under the Eagle
Medarbetare
Byrne, Tim (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789175452333
Legionären (pocket)

Legionären

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-05-27
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Första delen i Simon Scarrows populära Silverörnsserie!

Rekryten Quintus Licinius Cato anländer till den andra legionens läger i Germanien år 42 e.Kr. Livet i den romerska arméns hårdaste legion är tufft för den boklärde ynglingen. Inte blir det enklare när hans förbindelser till kejsaren leder till att han utses till Optio, en befordran som skapar avundsjuka och missnöje bland legionens ärrade soldater. Under rutinerade centurion Macros befäl får Cato chansen att bevisa vad han går för som legionär. Inte minst när det visar sig vart arméns nästa kampanj skall leda dem - nämligen till landet som betvingade Caesar - Britannien. Efter marschen västerut utses Cato och Macro att leda ett hemligt uppdrag. Uppdraget drar in hjältarna i en konspiration mot kejsar Claudius.

Legionären är den första delen i Simon Scarrows populära serie om det romerska riket vid vår tideräknings början. I de spännande romanerna om de två soldaterna Cato och Macro får läsaren också utforska det romerska riket. Huvudpersonerna Cato och Macro kommer i bokserien att vara med om fälttåg genom de mörka germanska skogarna, invasionen av de brittiska öarna, belägringen av Jerusalem och Masada och mycket mer.

Författaren Simon Scarrow har arbetat som lärare men är idag författare på heltid. Han föddes i Nigeria och tillbringade sin uppväxt i flera olika länder. Idag bor han och hans familj i Norwich i England. Scarrow har alltid varit intresserad av antiken vilket har bidragit till äkthetskänslan i hans romaner som på ett trovärdigt sätt fångar atmosfären i det gamla Rom, från de mörka skogarna i Germanien till de heta öknarna Mellanöstern. Hans böcker finns översatta till flera språk (spanska, portugisiska, tyska, italienska, danska, rumänska, serbiska, tjeckiska, ryska, polska m m) och bland beundrarna finns kung Abdullah av Jordanien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Legionären
  2. +
  3. Jakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten av Simon Scarrow (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Legionären. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Handling
    Carl Gissdal, 11 juni 2018

    En spännande första bok i serien om romarna Macro och Kato som med sin legion skeppas till Britannien.för att i kejsare Claudius namn erövra detta i stort sett okända land. Macro är en veteran inom armen medan Kato är en frigiven slav. Mellan dessa båda uppstår en vänskap som blir avgörande för deras förmåga att klara av de utmaningar som romarna möter i Britannien. Macro är klippan och Cato hjärnan i detta omaka team som får hantera både kamper och intriger.

    Boken ger en bra bild av... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Legionären