365 dagar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
737
Utgivningsdatum
2015-02-11
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175452463
365 dagar (e-bok)

365 dagar E-bok

Utdrag ur kända och okända dagböcker

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-02-11

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Fantasieggande och tänkvärda dagboksanteckningar genom historien!

Kvällen den 14 juli 1789 sätter sig Frankrikes kung vid sitt skrivbord i Versailles för att sammanfatta dagens händelser i sin dagbok. Det går både snabbt och lätt. Ett ord räcker: Rien. Ingenting. Finns det något enskilt ord i historien som är lika ödesmättat, lika avslöjande? Inte långt därifrån, i rikets huvudstad, har den franska revolutionen brutit ut. Om detta vet Ludvig XVI ännu ingenting. Magin med en dagbok ligger just här. Sällan kommer vi så nära historien som genom dagböckerna!

365 dagar är en fantasieggande och tänkvärd samling utdrag ur kända och okända dagböcker. Boken är den första i sitt slag i Sverige, och den spänner från antiken till vår egen tid. Anteckningarna i boken ger läsaren en härlig blandning av högt och lågt, stora och små händelser. Vi får ta del av allt från konstnären Dalis toalettvanor till regissören Lars Noréns känslor efter terrordåden i New York 2001. 365 dagar låter oss komma nära de historiska personerna och ta del av deras innersta och hemligaste tankar och funderingar. Vi får möta födelse och död, glädje och sorg, krig och fred.

Dagboksanteckningarna är skrivna av både historisk kända personligheter och okända människor med fascinerande livsöden. Bokens författare Anders Bergman och Emelie Perland för intressanta resonemang kring varje anteckning, och sätter in raderna i ett historiskt sammanhang.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »