Djävulens allians : Hitlers pakt med Stalin 1939-1941 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2015-09-14
Förlag
Historiska Media
Översättare
Claes Göran Green
Originaltitel
The Devil's Alliance
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
230 x 160 x 35 mm
Vikt
897 g
SAB
K.54
ISBN
9789175452937
Djävulens allians : Hitlers pakt med Stalin 1939-1941 (inbunden)

Djävulens allians : Hitlers pakt med Stalin 1939-1941

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-09-14
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pakten som slog världen med häpnad.

»En välskriven och knivskarp analys av ett komplext skeende som i grunden påverkade historien ... den viktigaste boken om andra världskriget på svenska på länge.« Tidskriften Militär Historia


Moskva, augusti 1939. Ett avtal tillkännages som slår världen med häpnad. Under stort hemlighetsmakeri har MolotovRibbentrop-pakten förhandlats fram. De ideologiskt bittra fienderna Sovjetunionen och Nazityskland inleder ett oväntat samarbete.

Historikern Roger Moorhouse fångar i Djävulens allians det rävspel som kännetecknade umgänget mellan Nazityskland och Sovjetunionen. Han skildrar hur båda parter höll god min i elakt spel, hela tiden beredda att sticka kniven i varandras ryggar om garden sänktes. Pakten gav länderna fördelar såväl strategiskt som ekonomiskt, men krigsutvecklingen 1941 raserade samarbetet.

I dag framstår resultatet av pakten som kristallklart: den föregick ett grymt krig i öster som krävde miljontals liv och slutade med Tredje rikets undergång.

Roger Moorhouse har en MA i historia från University of London. Han har tidigare utgivit Microcosm: Portrait of a Central European City (tillsammans med den kände historieprofessorn Norman Davies), Killing Hitler och Berlin at War.

»Påfallande välskriven och engagerande, rent av spännande ... En behållning av läsningen är en djupare förståelse för de växlande motiv, missförstånd och rena felslut som inte sällan präglar internationell toppolitik.« Östra Småland

»Moorhouse är en god berättare och har ingående studerat litteratur och källor ...« Tidskriften Respons
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Djävulens allians : Hitlers pakt med Stal...