Nordisk mytologi från A till Ö (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2017-04-05
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175453705
Nordisk mytologi från A till Ö (e-bok)

Nordisk mytologi från A till Ö E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-05

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allt du behöver veta om nordisk mytologi!

Få böcker är lika fulla av dramatik, svek, kärlek, krig och oväntade vändningar som denna. I uppslagsboken Nordisk mytologi får vi kortfattat ta del av allt från hjälten Beowulfs kamp mot monster till den danska kungadottern Signes tragiska kärlekshistoria.

Katarina Harrison Lindbergh ger en spännande, kunnig och översiktlig inblick i den nordiska sagovärlden och mytologin. Nordisk mytologi från A till Ö fyller ett tomrum i den svenska bokfloran. De flesta böcker som berör ämnet syftar till att ge läsaren långa skildringar av sagor och myter, eller till att fördjupa sig inom enstaka detaljer rörande religionen.
Katarina Harrison Lindberghs nya bok är en vetenskapligt uppdaterad, grundlig, lättläst genomgång av den nordiska mytologins och sagans persongalleri och begreppsvärld. I boken skildras allt från flodnamn i eddadikter till skrönor om guden Tor. Här ryms hjälten Beowulf vid sidan om sjörövaren Bemune och de obehagliga bergborna. Här ges utrymme åt den danska kungadottern Signe och hennes tragiska kärlekshistoria med Hagbard. Här samsas skaldemjödet med Odens spjut Gungner och bärsärkar med Iduns äpplen.
Nordisk mytologi från A till Ö ger en fascinerande inblick i hur folk långt före oss tänkte och trodde, hur de berättade sagor och beskrev världen. Hjältarna begår handlingar som idag är långt ifrån hjältemodiga. Kvinnor agerar völvor, krigare och mördare. Män ingår eder, dödar och dör. Gudarna skapar och förgör.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Harrison Lindbergh