Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 4)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2015-12-18
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
192 g
SAB
Hc
ISBN
9789175453767

Helenas hämnd

(40 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-12-18
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Fjärde delen i den populära romanserien Släkten!

Helena av Skövde var en rik och mäktig änka under 1100-talet. Med fast hand styr hon över sina ägor och sin familj, och när hennes äskade dotter misshandlas brutalt av sin man försöker Helena tala honom till rätta. Han vägrar att lyssna och till sist återstår bara en sak. Men klarar Helena att göra detta?

Fjärde delen i den historiska romanserien Släkten baseras på ett verkligt och spännande livsöde, S:t Helena av Skövde. Maria Gustavsdotter, som tar över stafettpinnen efter Catharina Ingelman-Sundberg, har tidigare skrivit flera historiska romaner.

Röster om boken:

»Maria Gustavsdotter är makalös på att ta oss tillbaka i historien. Det finns inte en doft, en syssla, en klädedräkt eller personskildring som rimmar illa. Som läsare sugs man in i miljön och jag blev under läsningen smått förvirrad när jag tittade upp och insåg att jag inte längre befann mig i medeltiden. Och även om jag visste hur Helena av Skövde ändade sitt liv, så är det sanslöst spännande till sista sidan I mina ögon seglar hon upp som den främsta av författare till historiska romaner.« Bohuslänningen

»En välskriven och piggt skriven roman, som återger tidsanda och ger läsarna spänning.« Dagbladet Sundsvall

»Det är skrämmande vad en bok kan förvrida och ställa till det i min vardag. Då och då händer det, det som jag borde vaccinerat mig emot vid det här laget. Jag kan inte släppa boken. Den sitter som fastklistrad vid min kropp eller är det en magnetisk kraft kanske. Hur som helst en sådan bok följer med mig vart jag än går. Den här gången pratar jag om “Helenas hämnd” av Maria Gustavsdotter utgiven på Historiska Media.« Bloggen Holavedsbrudarnå

»Maria Gustavsdotter levandegör denna för mig viljestarka kvinna. Jag känner så mycket för Helena och beundrar mycket de beslut hon tar … Vilka otroligheter Maria Gustavsdotter beskriver.« Bloggen Bokparet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Helenas hämnd
 2. +
 3. Drottningkronan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drottningkronan av Ingrid Kampås (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Helenas hämnd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. så bra

  jag är där då och då, arg, förtvivlad, gråtit....kvinnor vad ni har gått igenom i alla tider, trots alla starka kvinnor, förtrycken fortsätter inom religion mm det för kanske barnbarnsbarn läsa om såsmåningom. Jag är helt fast i dessa historiska romaner, men det är stopp pga slutsålt.. grr, tur jag har 100 olästa välja mellan, har 3 kvar i serien släkten, ska väl komma en till eller.??

 2. Gripande
  Lars Fjärrfors, 20 februari 2017

  Efter att ha läst de tre föregående romanerna i Släkten, tycker jag Helenas hämnd var den i serien som
  var oerhörd spännande,men samtidigt den grymmaste vad gäller våld. Ville fort komma i genom boken och se hur hela historien skulle sluta, en oerhörd i många stycken en grym historia. Jag fortsätter att läsa Släkten, har just avslutat del fem Drottningkronan. Jag vill verkligen rekommendera serien "Släkten" en fascinerande och intressant historieläsning.

 3. Verklighetsnära
  ingad63, 30 maj 2016

  Mustig, härlig roman. Mycket bra berättad, starka porträtt. Fruktansvärda kvinnoöden beskrivs och även den utsatthet som kvinnors verklighet bestod av.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Gustavsdotter