Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2017-03-31
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
216 x 144 x 24 mm
Vikt
542 g
SAB
Ki
ISBN
9789175453774
Rom : en stads historia (inbunden)

Rom : en stads historia

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-03-31
259
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ny bok om den eviga stadens enorma betydelse

Några städer imponerar genom sin ålder. Andra vinner ryktbarhet genom sin politiska, religiösa eller kulturella betydelse. Och så finns Rom, en plats som rymmer alla dessa kvalitéer samtidigt. I Rom: En stads historia tar Eskil Fagerström med läsaren på en svindlande färd genom stadens tretusenåriga historia.


Med ursprung i en enkel herdeby vid Tibern blev Rom hjärtat i antikens mäktigaste imperium, romarriket. Under seklen som följde blev Rom kyrkans, konstens, arkeologins, fascismens och slutligen det moderna Italiens huvudstad.

I Rom verkade Julius Caesar, kejsar Augustus, Heliga Birgitta, Rafael, Michelangelo, Caravaggio och drottning Kristina. Här slogs Giuseppe Garibaldi för ett enat Italien, härifrån styrde Benito Mussolini sitt fascistiska rike med järnhand och här föddes den italienska filmen. Ingen plats har haft sådan betydelse för Europas kulturella och politiska utveckling.

Fagerström ger oss även en kunnig analys av dagens Rom som tyvärr präglas av korruption, segregation, miljöproblem och en i det närmaste obefintlig ekonomisk tillväxt. Som läsare får man, för första gången på svenska, en unik inblick i det moderna och samtida Roms utmaningar.

Eskil Fagerström är journalist, författare och Italienkännare. Rom: En stads historia är hans femte bok. Han har tidigare bland annat skrivit den populära guideboken Mitt Rom.

Pressröster om boken:

»Det här en perfekt bok för den som vill veta mer och fördjupa sig i den eviga stadens imponerande historia men författaren levererar också en intressant och läsvärd analys av tillståndet i dagens Rom.« Skaraborgs Allehanda

»Få städer har en så komplex och skiftande historia som Rom. Att då på 300 sidor göra den begriplig och tydlig kräver sin pedagog. Det lyckas Eskil Fagerström, journalist, författare och Italienkännare, med Ännu en förtjänst är att denna skildring ger vad många reseguider saknar en förankring i romarnas vardag.« Bibliotekstjänst

»En fin bok som starkt rekommenderas... även till turister!« Tidningen Kulturen

»Eskil Fagerström lyckas med den omöjliga uppgiften att berätta Roms historia.« Sydsvenska

»Om stadens skiftande politiska och kulturella historia från det mytiska grundandet till våra dagar kan man läsa i Eskil Fagerströms kunniga och anekdotrika Rom. En stads historia.« Svenska Dagbladet

»En användbar översikt över den fascinerande staden ... Generöst nog ger också Eskil Fagerström en läslista till varje kapitel. Det betyder att hans bok blir handbok, värd att läsa men också bevara i sin bokhylla. Strunta i biblioteket den här gången! Köp Fagerströms bok. Men gå sedan till biblioteket och låna böcker om det ni vill fördjupa er i.« Östra Småland

»Fagerströms bok är mycket lättläst och läsvärd och ger en god översikt över den eviga stadens historia.« Hemmets vän
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rom : en stads historia
  2. +
  3. Paris : en stads historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paris : en stads historia av Anna Thulin (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rom : en stads historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och intressant
    Per Bladner, 10 augusti 2017

    Välskriven och intressant bok om en fantastisk stad. Fler bilder och en karta över staden hade enligt min mening fulländat boken. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eskil Fagerström