Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-08-26
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ole Andersson
Originaltitel
New Nordic Design
Medarbetare
Perotti, Anna (form)
Dimensioner
235 x 185 x 25 mm
Vikt
880 g
SAB
Ih
ISBN
9789175453842
Ny nordisk design (häftad)

Ny nordisk design

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-08-26

Slutsåld

En inspirerande och bildrik bok om nordisk design!

Nordisk design har länge varit ett framgångsrecept. Enkelhet, minimalism, hållbarhet och hög kvalitet är ledstjärnor som inspirerat formgivare och som väckt både nyfikenhet och uppskattning runtom i världen.

I den rikt illustrerade boken Ny nordisk design presenteras klassiker som Svenskt Tenn, Arabia och Swedese. Men bokens fokus ligger på 2010-talets formgivare och trendsättare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Var hämtar de sin inspiration ifrån, hur jobbar de och vad skiljer dem från andra samtida designer?

Ny nordisk design ger en spännande inblick i möbelformgivningens kreativa värld.

Författaren Dorothea Gundtoft skriver annars om mode och design för magasin som Vouge, Style.com and Dazed & Confused. Hon har tidigare skrivit boken Fashion Scandinavia samt kurerat en utställning med samma namn i London. Hon driver även den framgångsrika sajten nd-world.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ny nordisk design. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättetrevlig bok
    Ingrid Tillberg, 1 november 2016

    Intressant och illustrativ bok. Mycket om saker från mitten av 1950 talet, somkänns igen och man önskar att ungdomar av i dag ska vårda och låta det bli ett arv för framriden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dorothea Gundtoft