Kalmars historia : den begravda staden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2017-05-18
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Lönegård & Co (form)
Dimensioner
245 x 175 x 30 mm
Vikt
1030 g
SAB
Ncbdc
ISBN
9789175454061

Kalmars historia : den begravda staden

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-05-18
254 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»Dick Harrison har skrivit en gedigen och viktig bok om en stad som förtjänar ett vidare erkännande för sin roll som historisk samlingspunkt.« Populär Historia

»Denna slösande rikt illustrerade och faktaspäckade bok om medeltidens och renässanstidens Kalmar med lundahistorikern professor Dick Harrison som kunnig ciceron är en bok man mycket gärna sträckläser.« Bibliotekstjänst


Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. De visar att staden är mycket äldre än vad man tidigare trott, och bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. De visar att staden är mycket äldre än vad man tidigare trott, och bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Få svenska städer har varit scen för så många historiska konferenser, överenskommelser, belägringar och strider som Kalmar. Under medeltiden var staden en av de främsta i Norden och dess politiska betydelse var avsevärd. Kalmar hade en förmögen stadsbefolkning och slottet var ointagligt.

Men i mitten av 1600-talet gick staden under, och det medeltida Kalmar begravdes. De senaste årens arkeologiska utgrävningar i området har gett häpnadsväckande nya insikter i stadens förflutna.

Dick Harrison, författare och professor i historia, skildrar nu stadens reviderade historia. I boken ger han oss en fascinerande tidsresa från medeltid till renässans, med plats för alla dåtidens mäktiga män och kvinnor Birger jarl, unionsdrottningen Margareta, Erik XIV med flera.

Boken är rikligt illustrerad med nytagna foton från stadsmiljö och utgrävningar samt föremålsbilder. Boken är ett samarbete med Kalmar kommun.

Dick Harrison har skrivit ett fyrtiotal böcker, både facklitteratur och skönlitteratur. Han är professor i historia vid Lunds universitet och flitigt verksam i press, radio och TV. Han har en daglig blogg hos Svenska Dagbladet. År 2000 erhöll han Augustpriset i fackboksklassen och han har vunnit SVT:s På Spåret två gånger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kalmars historia : den begravda staden
  2. +
  3. Vikingaliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingaliv av Kristina Ekero Eriksson, Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kalmars historia : den begravda staden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kalmar, min hemstad
    Jan Olof Johansson, 5 juni 2017

    Jag är född och uppvuxen i Kalmar och känner redan mycket om staden och dess historia. Dick Harrisson har visat på ny forskning om Kalmar och jag vill verkligen läsa om detta i boken.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kalmars historia : den begravda staden