Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-01-23
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Höglund, Cecilia (form)
Dimensioner
210 x 130 x 16 mm
Vikt
360 g
SAB
Qca
ISBN
9789175454313
En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt (häftad)

En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-01-23
219
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»En fascinerande exposé över människans förhållande till mat genom historien ... I underhållande och faktaspäckade kapitel sätts livsmedel och näringsämnen in i historiska och politiska sammanhang ... Det är en ren fröjd att i floden av nya dieter, rön, trender, bloggar och kokböcker hitta ett guldkorn som denna bok där man bjuds på perspektiv och distans till kosthysteri och märkliga och ibland ologiska fiender på tallriken".« Bibliotekstjänst

Människan kallas för allätare, men varför äter vi då inte allt? Aldrig förr har så många svenskar tackat nej till olika livsmedel. Fyra av tio följer en diet, ännu fler undviker ett specifikt födoämne en fiende på tallriken.


Daniel Rydén berättar medryckande om varför vi undviker att äta vissa saker, trots att de inte är skadliga för oss. Han berättar om bibelns religiösa förbud och 1700-talets ätstörningar, om 1900-talets fettskräck och 2000-talets rörelser mot gluten, kolhydrater och laktos. Intresset för vad vi stoppar i oss tycks vara oberoende av tid och rum.

Men vad händer idag när den gemensamma måltiden ska anpassas efter deltagarnas dieter och preferenser? Eller när kostexperter utmanas av bloggare och trendsättare? Och hur gick det till när vissa ätliga ting fick rollen som fiender, medan annat hyllas som det enda rätta?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt
  2. +
  3. Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den hemlige kocken : det okända fusket med mate... av Mats-Eric Nilsson (pocket).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En fiende på tallriken : därför vill vi i...