En fiende på tallriken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2017-03-24
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175454320
En fiende på tallriken (e-bok)

En fiende på tallriken (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-03-24
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Människan kallas för allätare, men varför äter vi då inte allt? Aldrig förr har så många svenskar tackat nej till olika livsmedel. Fyra av tio följer en diet, ännu fler undviker ett specifikt födoämne ? en fiende på tallriken.

Daniel Rydén berättar medryckande om varför vi undviker att äta vissa saker, trots att de inte är skadliga för oss. Han berättar om bibelns religiösa förbud och 1700-talets ätstörningar, om 1900-talets fettskräck och 2000-talets rörelser mot gluten, kolhydrater och laktos. Intresset för vad vi stoppar i oss tycks vara oberoende av tid och rum.

Men vad händer idag när den gemensamma måltiden ska anpassas efter deltagarnas dieter och preferenser? Eller när kostexperter utmanas av bloggare och trendsättare? Och hur gick det till när vissa ätliga ting fick rollen som fiender, medan annat hyllas som det enda rätta?

Pressröster om boken:

»En fascinerande exposé över människans förhållande till mat genom historien ? I underhållande och faktaspäckade kapitel sätts livsmedel och näringsämnen in i historiska och politiska sammanhang ? Det är en ren fröjd att i floden av nya dieter, rön, trender, bloggar och kokböcker hitta ett guldkorn som denna bok där man bjuds på perspektiv och distans till kosthysteri och märkliga och ibland ologiska ?fiender på tallriken?.« Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En fiende på tallriken