Konspirationsteorierna och verkligheten : sex historiska gåtor (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-12-19
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
198 g
SAB
K.5,Oepb
ISBN
9789175454511
Konspirationsteorierna och verkligheten : sex historiska gåtor (pocket)

Konspirationsteorierna och verkligheten : sex historiska gåtor

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2016-12-19
43
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konspirationsteorierna och verkligheten : sex historiska gåtor Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Fängslande läsning om konspirationsteorier!

»Kunskapsrikt och intressant ? Åsards bok är tankeväckande i en tid då vi verkar ha allt lättare att tro på konspirationer och dåligt kontrollerade historier.« Dagens Nyheter


Vem angav Anne Frank? Vad orsakade Dag Hammarskjölds död? Och vilka låg egentligen bakom terrorist-attackerna den 11 september 2001? Det är historiska gåtor som fortfarande debatteras och omgärdas av en mängd konspirationsteorier.

Statsvetaren och författaren Erik Åsard skriver initierat och fängslande om bakgrunden till dessa fall, och dessutom om kidnappningen av Charles Lindberghs son, Rudolf Hess flygning till Skottland och mordet på John F Kennedy.

Med nutida forskning som utgångspunkt redogör Åsard för de ledande konspirationsteorierna om fallen och ställer dem i kontrast till de faktiska händelseförloppen.

Pressröster om boken:

»Berättelserna är sakliga och livfulla ? vilande på en gedigen grund av tidigare forskning.« Svenska Dagbladet

»? mycket läsvärt ? det är kloka resonemang.« Östra Småland

»En fängslande bok om konspirationsteorier. Ämnet i sig är ju lockande och Åsard tar sig an sex spännande historiska fall ? Det är en välskriven bok med ett lättillgängligt språk och där författaren ger en saklig analys av de faktiska omständigheterna kring varje enskilt fall.« Skaraborgs Allehanda

»En spännande och läsvärd bok.« Hemmets Vän

»En synnerligen aktuell bok på grund av de många konspirationsteorier som populariserats på senare år, inte minst genom internet. Erik Åsards bok är en saklig men läsvänlig och högintressant genomgång av exempelvis mordet på John F. Kennedy och terrorattackerna 9/11.« Bloggen Militärt med Gyllenhaal
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konspirationsteorierna och verkligheten : sex historiska gåtor
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konspirationsteorierna och verkligheten : sex historiska gåtor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Konspirationsteorierna och verkligheten : sex hist
    per h petersson, 29 oktober 2020

    Har än så länge bara läst en tredjedel. Gillar den. De faktiska händelserna mycket väl beskrivna, märks att mycken möda lagts på detta. Skulle gärna sett fylligare beskrivningar av konspirationsteorierna, känns magra jämfört med föregående. Bra med att man upplyses om vad som hände sedan.

Visa alla 1 recensioner