Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 9)
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2017-09-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
216 x 145 x 26 mm
Vikt
541 g
SAB
Hc
ISBN
9789175454771

Skuggornas tid

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2017-09-18
190 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den efterlängtade nionde delen i romanserien Släkten!

I Agneta Arnesson Westerdahls fristående roman Skuggornas tid möter vi den högättade Elin år 1350. Sommaren står i full blom när hon återvänder till Lejsta gård. Hennes man och barn har som så många andra fallit offer för digerdöden, och dagarna präglas av sorg och hunger.

När Elins vägar korsas av den föräldralösa flickan Unni fylls gården med nytt liv och förrådet av mat växer. Men Unni, som är van att gå sin egen väg och bär på svåra minnen, har svårt att anpassa sig till ett liv nära rikets tron.

Nära ett decennium senare drar den andra pestvågen in över landet år 1359. Nya offer skördas och Unni som befinner sig i kloster får hjälp att ta sig över till Gotland dit Elin flyttat. Här är de båda sedan bosatta när Valdemar Atterdag år 1361 invaderar ön. Unni upplever slaget utanför Visby ringmur på nära håll, och hon kommer i kontakt med Valdemar, som visar sig vara en komplex natur.

Skuggornas tid är en stark berättelse om kärlek, vänskap och tillit, men också om svek, skuld och skam. Det är den nionde fristående delen i romanserien Släkten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggornas tid
  2. +
  3. Falkens döttrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falkens döttrar av Elvira Birgitta Holm (pocket).

Köp båda 2 för 245 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agneta Arnesson Westerdahl

  • Sagas krönika

    Agneta Arnesson Westerdahl

    Saga , på gränsen mellan flicka och kvinna, måste fly från sin ätt i södra Norge. Om hon inte lämnar gården, kommer en av hennes bröder att slå ihjäl henne. Saga får tillfälligt skydd i Skiringssals storgård, men måste fly vidare med ett handelssk...

Bloggat om Skuggornas tid