Ulrikas bok (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (312.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Prästdöttrarna (del 1)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2017-03-07
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175454962

Ulrikas bok Ljudbok

(37 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-03-07

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Det är spännande. Som alltid med Maria Gustavsdotter levandegör hon livet i stort som smått ... en resa i historien, och ändå så aktuell. Det som hände då, händer i dag.« Bohusläningen

»En riktigt bra historisk roman ... Författaren har vävt in mängder av fakta om vardagslivet på 1600-talet i en spännande historia om fyra ungdomar. Och hon har gjort det så förledande skickligt att det aldrig tynger ner berättarflödet.« Bibliotekstjänst

Det är ljummen försommar 1644 och efter gudstjänsten i Morlanda kyrka råder det full dramatik på prästgården. Prästdottern Ulrika sitter böjd över bibeln med tårarna rinnande utmed kinderna, hennes syster Katarina står i skamvrån medan deras bror Magnus får smaka på piskan.

Det som skulle vara ett oskyldigt skämt får ödesdigra konsekvenser. Ulrika flyr brådstörtat från det lilla samhället på Orust för att söka sig en framtid någon annanstans. Snart slår hon följe med en säregen grupp gycklare och hamnar mitt i ett krigshärjat Uddevalla. Hennes syskon är kvar hemma på prästgården, men de står också inför omvälvande förändringar.

Maria Gustavsdotter har skrivit en atmosfärrik och fartfylld familjekrönika som utspelar sig i 1600-talets Norden. Ulrikas bok är första delen i trilogin Prästdöttrarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Gustavsdotter