Nordiska sjuårskriget (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (16.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
471
Utgivningsdatum
2020-08-18
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175455402
Nordiska sjuårskriget (e-bok)

Nordiska sjuårskriget E-bok

1563-1570

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-08-18

Styckköp

175

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Nordiska sjuårskriget, 1563-1570, är det längsta och mest förödande kriget mellan Sverige och Danmark i historien. Det banade väg för alla de senare krigen mellan länderna, och kom att drastiskt påverka inte bara den svenska och danska historien utan hela Östersjöområdets utveckling.

Katarina Harrison Lindbergh har studerat nordiska sjuårskriget i flera år, och boken bygger delvis på tidigare oanvänt källmaterial. I konfliktens nav står kungarna, tillika kusinerna, Erik XIV och Fredrik II. Läsaren får en fängslande, färgstark och bred bild av kriget och dess orsaker. För första gången beaktas alla krigets fronter, från Baltikum i öster till Norge i väster. Här ryms personliga vendettor, förrädare, friskyttar och furstar, hårda tider, mäktiga sjöslag och stora katastrofer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nordiska sjuårskriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant
    Gabriel Stein, 12 februari 2022

    En mycket intressant och lättläst bok, som verkligen informerar om ett ofta bortglömt krig. Författaren navigerar skickligt mellan olika krigsfronter till lands och till sjöss; liksom mellan politik, ekonomi och sociala förhållanden. Verkligen läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Harrison Lindbergh