Sprickor i järnridån (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-19
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175455488
Sprickor i järnridån (e-bok)

Sprickor i järnridån E-bok

Svensk underrättelsetjänst 1944-1992

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-10-19

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Unika inblickar i Sveriges spionage under kalla kriget

Kalla kriget framstår alltmer som en viktig epok i svensk historia ? inte minst när det gäller bilden av säkerhetspolitiken. Samtidigt har det saknats en översiktlig skildring av den svenska underrättelsetjänsten under denna tid. Vad var dess syfte? Vilka hemliga operationer genomfördes? Och hur såg relationerna ut till andra underrättelsetjänster?

Wilhelm Agrell är en av Sveriges främsta experter på underrättelseanalys. Utifrån tidigare konfidentiellt källmaterial har han nu skrivit boken Sprickor i järnridån, som ger en fascinerande och heltäckande bild av den hemliga underrättelsetjänstens arbete under en viktig och på många sätt farofylld tid.

I arbetet med boken har han använt sig av två tidigare hemligstämplade tjänstedagböcker från det så kallade T-kontoret, skrivna av chefen Thede Palm och hans medhjälpare Curt Andreasson. Dagböckerna ger unika inblickar i deras arbete ? som var ett komplicerat och riskfyllt spel. Sverige var en liten men inte oviktig bricka i kalla krigets stora spel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »