Sprickor i järnridån (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-19
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175455488
Sprickor i järnridån (e-bok)

Sprickor i järnridån (e-bok)

Svensk underrättelsetjänst 1944-1992

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-10-19
169
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Unika inblickar i Sveriges spionage under kalla kriget

Kalla kriget framstår alltmer som en viktig epok i svensk historia ? inte minst när det gäller bilden av säkerhetspolitiken. Samtidigt har det saknats en översiktlig skildring av den svenska underrättelsetjänsten under denna tid. Vad var dess syfte? Vilka hemliga operationer genomfördes? Och hur såg relationerna ut till andra underrättelsetjänster?

Wilhelm Agrell är en av Sveriges främsta experter på underrättelseanalys. Utifrån tidigare konfidentiellt källmaterial har han nu skrivit boken Sprickor i järnridån, som ger en fascinerande och heltäckande bild av den hemliga underrättelsetjänstens arbete under en viktig och på många sätt farofylld tid.

I arbetet med boken har han använt sig av två tidigare hemligstämplade tjänstedagböcker från det så kallade T-kontoret, skrivna av chefen Thede Palm och hans medhjälpare Curt Andreasson. Dagböckerna ger unika inblickar i deras arbete ? som var ett komplicerat och riskfyllt spel. Sverige var en liten men inte oviktig bricka i kalla krigets stora spel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agrell Wilhelm

  • Vem kan man lita på?

    Agrell Wilhelm

    Högaktuell bok om övervakning av en av Sveriges främsta experter I juni 2013 fylldes världens media av avslöjanden från den avhoppade IT-teknikern Edward Snowden. Rapporteringen visade ett omfattande övervakningsnät, och att de som låg bakom var u...

Bloggat om Sprickor i järnridån