D-Dagen : Slaget om Normandie (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
623
Utgivningsdatum
2017-09-18
Förlag
Historiska Media
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
D-Day. The Battle for Normandie
Dimensioner
210 x 135 x 37 mm
Vikt
757 g
SAB
K.54b
ISBN
9789175455679
D-Dagen : Slaget om Normandie (häftad)

D-Dagen : Slaget om Normandie

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-09-18
169
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Antony Beevor är en samtida Tolstoy.« Dagens Nyheter

»Den klarast lysande stjärnan på andra världskrigsböckernas himmel är den brittiske författaren Antony Beevor.« Svenska Dagbladet

»Kort och gott ett mästerverk.« Arvika Nyheter

Antony Beevor är tillbaka med ett nytt storverk om andra världskriget efter succéerna Stalingrad och Berlin. I D-dagen slaget om Normandie ger han en helt ny bild av tidernas mest omfattande militäroperation med hjälp av ett gigantiskt forskningsmaterial. Det rör sig om tusentals sidor ur ett trettiotal arkiv från ett halvt dussin länder. En del av källmaterialet är helt nytt; dagböcker och redogörelser som familjer har donerat till olika arkiv.

I gryningen den 6 juni 1944 svepte en jättearmada av fartyg och fallskärmssoldater över Engelska kanalen och 175 000 man från de allierade länderna steg i land längs Normandies kust. Den största militära operationen genom tiderna hade börjat. Inte ens Stalin kunde låta bli att imponeras av det som kom att kallas D-dagen. »Under hela kriget har det aldrig tidigare genomförts ett sådant krigsföretag» skrev han till Churchill.

D-dagen har behandlats i åtskilliga böcker, filmer och TV-serier och är en av de mest kända operationerna från andra världskriget. Men inget som skrivits tidigare bygger på ett så omfattande forskningsarbete som i denna bok: utifrån tidigare förbisedda eller bortglömda källor visar han hur brittiska, kanadensiska och amerikanska styrkor blev indragna i stridigheter lika brutala som grymheterna på östfronten. Händelseförloppet beskrivs ur både tyskarnas och de allierades perspektiv, från landstigningen den 6 juni till befrielsen av Paris 1944. Med samma gripande och målande stil som i böckerna Stalingrad och Berlin Slutstriden 1945 skildras krigets brutala verklighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. D-Dagen : Slaget om Normandie
  2. +
  3. Ardennerna 1944 : Hitlers sista offensiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ardennerna 1944 : Hitlers sista offensiv av Antony Beevor (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om D-Dagen : Slaget om Normandie