Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-11-15
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Översättare
Anna Säflund-Orstadius, Pär Svensson
Originaltitel
Emmanuel Macron - un jeune homme si parfait
Dimensioner
225 x 145 x 10 mm
Vikt
385 g
SAB
Lz Macron, Emmanuel
ISBN
9789175456034
Emmanuel Macron (inbunden)

Emmanuel Macron

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-11-15
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Ett initierat och och ingående porträtt av personen Macron, hans drivkrafter och väg till framgång ... boken är välskriven och författarens personliga sätt att närma sig Macron fångar lätt läsarens intresse.« Tidningen Kulturen

Den första biografin på svenska om Frankrikes nye president: Emmanuel Macron.

Frankrikes presidentval i maj 2017 blev ett ödesval. De franska väljarna ställdes inför två kandidater med helt olika visioner om landets framtid: på ena sidan den socialliberala EU-vännen Emmanuel Macron, på andra sidan den högerpopulistiska EU-motståndaren Marine Le Pen.

Den unge Macron vann en klar seger med sin politiska rörelse En marche!. Rörelsen stod för någonting helt nytt där det inte längre handlar om att samla högern eller vänstern utan om att samla fransmännen.

I den första biografin på svenska tecknar journalisten Anne Fulda ett fascinerande porträtt av Frankrikes nya president. Emmanuel Macron, som växte upp i en läkarfamilj, var en brådmogen pojke som väckte omgivningens uppmärksamhet med sin intelligens och sociala förmåga. Vägen till presidentposten gick via elitskolor, investmentbanker och rollen som ekonomiminister. År 2016 bröt han sig loss från socialistpartiet för att inleda sin egen kampanj och bygga upp sin politiska rörelse.

Anne Fulda följde presidentkampanjen på nära håll samtidigt som hon skrev sin biografi. Resultatet har blivit en inkännande skildring av en dynamisk ledargestalt, som snabbt går från ord till handling. I ett specialskrivet kapitel för den svenska utgåvan analyserar hon även Macrons första tid vid makten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Emmanuel Macron
  2. +
  3. En familjeflickas memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt En familjeflickas memoarer av Simone De Beauvoir (pocket).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Emmanuel Macron. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Anne Fulda: Emmanuel Macron
    Erling Green, 1 februari 2018

    Denna lättillgängliga framställning ger en första bild av Frankrikes nye president sedan ett knappt år. Läsaren får en bild av Macron och hans bakgrund. Däremot återstår det att skriva en analys av Macrons politik och dess effekter på utvecklingen i Frankrike.

Visa alla 1 recensioner