Sommarens bästa pocketerbjudande
Emmanuel Macron (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2017-11-17
Förlag
Historiska Media
Översättare
Pär Svensson, Anna Säflund-Orstadius
ISBN
9789175456041
Emmanuel Macron (e-bok)

Emmanuel Macron (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-11-17
147
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den första biografin på svenska om Frankrikes nye president: Emmanuel Macron

Frankrikes presidentval i maj 2017 blev ett ödesval. De franska väljarna ställdes inför två kandidater med helt olika visioner om landets framtid: på ena sidan den socialliberala EU-vännen Emmanuel Macron, på andra sidan den högerpopulistiska EU-motståndaren Marine Le Pen.

Den unge Macron vann en klar seger med sin politiska rörelse En marche!. Rörelsen stod för någonting helt nytt där det inte längre handlar om att samla högern eller vänstern utan om att samla fransmännen.

I den första biografin på svenska tecknar journalisten Anne Fulda ett fascinerande porträtt av Frankrikes nya president. Emmanuel Macron, som växte upp i en läkarfamilj, var en brådmogen pojke som väckte omgivningens uppmärksamhet med sin intelligens och sociala förmåga. Vägen till presidentposten gick via elitskolor, investmentbanker och rollen som ekonomiminister. År 2016 bröt han sig loss från socialistpartiet för att inleda sin egen kampanj och bygga upp sin politiska rörelse.

Blott 16 år gammal inledde Emmanuel Macron en relation med sin 24 år äldre dramalärare i Amiens. Relationen avslöjades två år senare och väckte stor uppmärksamhet på den lilla orten, och den har allt sedan dess vållat många rubriker. I dag är Brigitte Macron Frankrikes första dam.

Anne Fulda följde presidentkampanjen på nära håll samtidigt som hon skrev sin biografi. Resultatet har blivit en inkännande skildring av en dynamisk ledargestalt, som snabbt går från ord till handling. I ett specialskrivet kapitel för den svenska utgåvan analyserar hon även Macrons första tid vid makten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Emmanuel Macron. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Målmedveten
    Tomas C, 23 november 2017

    Man får en personlig bild av denne uppkomling och hans "något" äldre fru. Att vara den yngste presidenten uppkommen ur ett nybildat eget parti är ju något enastående.
    Författaren hänvisar till många personer, så känner man till det franska politiska livet blir det naturligtvis intressantare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Emmanuel Macron