Kalmars historia (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2017-10-19
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175456126
Kalmars historia (e-bok)

Kalmars historia (e-bok)

Den begravda staden ? medeltid och renässans

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-10-19
191
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
»Denna slösande rikt illustrerade och faktaspäckade bok om medeltidens och renässanstidens Kalmar med lundahistorikern professor Dick Harrison som kunnig ciceron är en bok man mycket gärna sträckläser.« Bibliotekstjänst

Dick Harrison skriver om Kalmars historia!

Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. De visar att staden är mycket äldre än vad man tidigare trott, och bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Få svenska städer har varit scen för så många historiska konferenser, överenskommelser, belägringar och strider som Kalmar. Under medeltiden var staden en av de främsta i Norden och dess politiska betydelse var avsevärd. Kalmar hade en förmögen stadsbefolkning och slottet var ointagligt.

Men i mitten av 1600-talet gick staden under, och det medeltida Kalmar begravdes. De senaste årens arkeologiska utgrävningar i området har gett häpnadsväckande nya insikter i stadens förflutna.

Dick Harrison, författare och professor i historia, skildrar nu stadens reviderade historia. I boken ger han oss en fascinerande tidsresa från medeltid till renässans, med plats för alla dåtidens mäktiga män och kvinnor ? Birger jarl, unionsdrottningen Margareta, Erik XIV med flera.

Boken är rikligt illustrerad med nytagna foton från stadsmiljö och utgrävningar samt föremålsbilder. Boken är ett samarbete med Kalmar kommun.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kalmars historia