NATO : historien om en försvarsallians i förändring (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2019-03-28
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
468 g
SAB
Obl
ISBN
9789175456140
NATO : historien om en försvarsallians i förändring (inbunden)

NATO : historien om en försvarsallians i förändring

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-03-28
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»En av Nordens främsta kännare av alliansen beskriver sakligt, lättillgängligt och initierat NATOs utveckling från grundandet i samband med kalla krigets inledning till vår tid. NATO:s utveckling speglas mycket kunnigt i för varje tidsepok rådande viktiga internationella konflikter ... Boken riktar sig till alla som söker en vederhäftig, samlad beskrivning av NATO:s roll i världspolitiken med stark betoning av försvaret av demokrati och mänskliga rättigheter.« BTJ

Ann-Sofie Dahl, en av Sveriges främsta experter på NATO och säkerhetspolitik, har skrivit en bok som sammanfattar och förklarar allt som varje svensk bör känns till om försvarsalliansen.

NATO diskuteras som aldrig förr, som en följd av det försämrade säkerhetspolitiska läget i Östersjöregionen, en intensiv svensk försvarsdebatt och president Trumps utrikespolitik. Men vad är egentligen NATO och varför uppstod försvarsalliansen? Hur har organisationen utvecklats sedan grundandet 1949, och hur ser dess framtid ut?

Ann-Sofie Dahl är bosatt i Köpenhamn. Som docent i internationell politik är hon en av våra främsta experter på NATO. I sin nya bok förklarar hon allt som man bör känna till om alliansen.

Boken vänder sig till en bred, allmänpolitiskt intresserad publik, särskilt vad gäller försvars- och säkerhetspolitik. Eftersom det idag inte finns någon liknande faktabok om NATO på svenska, som sträcker sig hela vägen från grundandet fram till våra dagar, fyller boken en viktig lucka i litteraturen.

Bokens upplägg är kronologiskt, från grundandet 1949 och framåt. De fem kapitlen (plus inledning och avslutning) analyserar som redogjorts för ovan de centrala faserna i Nato:s historia: kalla kriget, perioden därefter, terrorattackerna 2001, Ukrainakrisen, samt diskuterar Nato:s framtid i Trump-eran.

Fler pressröster om boken:

»Ann-Sofie Dahl, känd som ledande Natoanalytiker, redogör ytterst sakkunnigt för alla turer i organisationens historia ... den som vill fördjupa sin förståelse av den roll som världens mäktigaste försvarsallians spelat under sju decennier kan inte hitta en bättre översikt.« Östra Småland
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. NATO : historien om en försvarsallians i förändring
  2. +
  3. Sverige vid avgrunden 1808-1814

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige vid avgrunden 1808-1814 av Dag Sebastian Ahlander (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om NATO : historien om en försvarsallians i ...