Övervakningens historia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175457161
Övervakningens historia (e-bok)

Övervakningens historia (e-bok)

Från svarta kabinett till digital massövervakning

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-21
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Hemliga möten, brev där förseglingen bryts, uppsnappade telegram, avlyssnade telefonsamtal och kontrollerade mejlprogram och databaser den statliga övervakningen har historiska rötter som slingrar sig tillbaka till tidigmoderna civilisationer och statsbildningar.

I Övervakningens historia berättar historikern Andreas Marklund om hur furstar, regeringar och andra makthavare genom seklerna har utövat makt genom att övervaka kommunikation och informationsflöden i samhället. Det är en hyperaktuell skildring med världsomspännande dimensioner som sträcker sig fram till nutidens digitala massövervakning. De stora linjerna varvas med individuella levnadsöden.

Andreas Marklund är historiker och forskningschef vid ENIGMA Museum för post, tele och kommunikation i Köpenhamn. Hans bok är den första moderna skildringen på svenska om övervakningens långa och dramatiska historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marklund Andreas

  • Svensk historia

    Larsson Olle, Marklund Andreas

    »Svensk historia kan mycket väl bli ett nytt standardverk i Sveriges historia för skolelever och historiestuderande, men den kan också med fördel rekommenderas för alla som är intresserade av Sveriges historia. Den borgar för en njutbar läsuppleve...

  • Stenbock

    Marklund Andreas

    "Det är ett liv av Shakespearedimensioner. Ett liv med värja i hand, fullt av flammande kärleksbrev, lömska postspioner och rembrandtskt exakta självporträtt. Och i Andreas Marklunds noga pålästa, klokt dramaturgiska och varsamt berättade biografi...