Motstånd : de maktlösas kamp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2018-04-16
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
210 x 136 x 22 mm
Vikt
420 g
Komponenter
Paperback
SAB
K,Ocl
ISBN
9789175457291
Motstånd : de maktlösas kamp (häftad)

Motstånd : de maktlösas kamp

Häftad, Svenska, 2018-04-16
234
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Det råder inte tvivel om att Björn Kumm är en av landets främsta utrikesreportrar ? en motståndets encyklopedi i kompaktformat, välskriven, kunnig och oavlåtligt fängslande.« Dagens Nyheter

»Kumm har med sina djupa kunskaper lyckats ge bilder av hur olika motståndskamper kan te sig, ofta kryddat med kuriösa underhållande detaljer.« Folket i Bild

Björn Kumm har under sina många verksamma år rapporterat om politiskt motstånd. Vi känner till de motståndsrörelser som kämpade under andra världskriget i våra grannländer Danmark och Norge. Men en liknande kamp har förts på många andra ställen under lång tid.

Motstånd handlar ofta om de maktlösas kamp. Hur ska man mobilisera de mycket svaga och de allra fattigaste mot en övermakt som kontrollerar stat och militär? Trots allt har många motståndsrörelser segrat, ibland utan att tillgripa våld. Hur har det gått till? Och vad händer när motstånd krossas?

Björn Kumm berättar nu initierat om alla de motståndsrörelser som kämpar mot första och andra världskrigets segrarmakter. Motstånd är en angelägen och fängslande skildring som behövs för att förstå dagens ofta obegripliga konflikter.

Björn Kumm (f. 1938) är författare och journalist, känd från radions P1. Hans stora intresse är utrikespolitik och hans analyser och kommentarer om händelser i världen är kända både från radio och tidningar. Han har tidigare gett ut ett flertal böcker, däribland Terrorismens historia (1998), Kalla kriget (2006), Tito (2009) och Fidel Castro (2011).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motstånd : de maktlösas kamp
  2. +
  3. Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa o... av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Kumm