Italiens moderna historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2020-06-16
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
902 g
SAB
Ki
ISBN
9789175458205
Italiens moderna historia (inbunden)

Italiens moderna historia

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-06-16
261
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Den här boken fyller ett stort tomrum eftersom det har saknats en heltäckande beskrivning på svenska av Italiens moderna historia ... Denna lättlästa och välskrivna bok vänder sig inte enbart till den breda historieintresserade allmänheten, utan också till alla dem som fascineras av mötet med det moderna Italien.« BTJ

»Vi bör lära oss mer om detta land. Det är därför en glädje att en svensk nu skrivit en stor och gedigen bok som heter Italiens moderna historia en bok som man tryggt kan hålla i handen om man vill veta mer om de senaste århundradenas historia i ett av världens äldsta och främsta kulturområden.« Sydsvenskan

Det är lätt att bli förälskad i Italien. Landets gudomliga mat, vin, kultur, språk och mångtusenåriga historia är med rätta världsberömda. Men själva nationen är ung, bara knappt 150 år, och föga förvånande har strävan att forma en nationell identitet och en stark stat löpt som en röd tråd genom landets moderna historia.

I sin nya bok tecknar Italienkännaren Eskil Fagerström den dramatiska vägen från fattigt jordbruksland till världens åttonde största ekonomi. Läsaren får följa Italien genom två världskrig och fascistisk diktatur till rekordtillväxt, men också genom ett dramatiskt 1970-tal präglat av sociala reformer, terror och maffia. Vidare skildrar boken de senaste decenniernas politik, präglad av populism och utdragen ekonomisk kris.

Eskil Fagerström är journalist och har tidigare skrivit ett flertal böcker om Italien och Rom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Italiens moderna historia
  2. +
  3. Kalmarunionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalmarunionen av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Italiens moderna historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Italiens moderna historia
    Kerstin Arlock, 22 september 2020

    Vi kan absolut rekommendera denna bok! Vi saknade en karta i boken , så att vi kunde följa var de olika personerna befann sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eskil Fagerström