Hustrun (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (174.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fem pärlor till jungfruns krona (del 2)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2019-01-03
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175458892
Hustrun (ljudbok)

Hustrun (ljudbok)

(7 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-01-03

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hustrun är den andra, fristående, delen i romanserien Fem pärlor till jungfruns krona.

Gertraud, köpmansdottern från Kalmar, är nu en vuxen kvinna - 18 år, om hon själv räknat rätt. Året är 1532 och Gertraud gifter sig med sin älskade. Det är moderna tider, de båda växlar ringar i kyrkporten istället för att bekräfta äktenskapet med sänglag och handslag som man gjorde förr.

Under de närmaste åren kantas det unga parets liv av lust och kärlek men också av dramatiska händelser. I landet hopar sig orosmoln: hemliga grupper av män rör sig i skogarna, namnet Dacke hörs allt oftare i samtalen. Hoten splittrar familjer, den politiska kampen trampar rakt in i barns och kvinnors liv.

I all hemlighet broderar Gertraud på hänget till jungfru Marias altare. Hon måste hålla löftet hon gav som barn.

Fem pärlor till jungfruns krona är en historisk romanserie om kvinnors liv och möjligheter att råda över sitt eget liv. Hustrun är den andra, fristående delen.

Maria Gustavsdotter ger som alltid liv åt historien, den här gången svenskt 1500-tal. Med stor sakkunskap och inlevelse förs läsaren med till myllrande gatuliv, bedårande broderier och rykande eldstäder. Mycket var annorlunda men vissa saker förändras aldrig - vänskap och avund, kärlek och avsky, föräldraskap och oron för sina barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Gustavsdotter