Sveriges medeltid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2020-01-22
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
247 x 177 x 33 mm
Vikt
1416 g
SAB
Kc.3
ISBN
9789175459035
Sveriges medeltid (inbunden)

Sveriges medeltid

(23 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-01-22
349
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sveriges medeltid Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  203
Visa alla 1 format & utgåvor
»Sveriges medeltid är ett av Dick Harrisons bästa översiktsverk. Kanske rentav The best of HarrisonSvenska Dagbladet

Nu kommer populäre historieprofessorn Dick Harrison med ett nytt standardverk om Sveriges medeltid och det svenska rikets framväxt. Det är en dramatisk historia som sträcker sig från sen järnålder till Gustav Vasas trontillträde.

I den rikt illustrerade boken Sveriges medeltid skildras vårt lands tidiga kungar och mäktiga män, men även böndernas, kvinnornas och köpmännens vardag och levnadsvillkor.

Dick Harrison tar avstamp i den senaste forskningen om perioden och väver med sin sedvanliga berättarglädje ihop den fascinerande historien om vårt lands tidiga utveckling. Vi får ta del av händelser, personer och historiska lämningar som förmedlar viktiga lärdomar om en allt annat än mörk medeltid.

Fler pressröster om boken:

»Välskriven och utförlig.« Aftonbladet

»Texten flödar ... Tillsammans med det omfattande bildmaterialet får läsaren en bra överblick över det rådande kunskapsläget vad gäller svensk medeltidshistoria ... trivsam och informativ läsning.« BTJ

»Dick Harrisons bok är intressant för alla historieintresserade.« Blekinge Läns Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges medeltid
 2. +
 3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sveriges medeltid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges medeltid

  En skinande och gott genomarbetad genomgång av medeltidens historia i Sverige som man kan säga är en sammanfattning av Dick Harrisons flertaliga tidigare böcker om perioden, som alltid skriver Harrison på ett mycket pedagogiskt och läsvärt vis, denna bok är helt enkelt fullbordad, med andra ord ett måste i bokhyllan hos alla oss medeltidsvurmare!

 2. Sveriges medeltid
  Stig A. Svensson, 1 oktober 2021

  Sveriges medeltid är en period i svensk historia som sällan ingående beskrives. Det gör Dick Harrison i denna bok. Som intresserad av svensk historia sträckläser man den. Boken rekommenderas varmt, vilket för övrigt även gäller övriga böcker av Dick Harrison. Välformulerat och enkelt språk.

 3. Utmärkt handbok om Sveriges medeltid
  Anders Fransson, 21 december 2020

  Bra översikt. Tillsammans med Harrissons övriga böcker om olika skeden av medeltiden ger den en lättillgänglig framställning av det aktuella forskningsläget. Bra källförteckning. Förträffliga listor över personer mm

 4. Återupprepning
  Charlotta , 8 juli 2020

  Författaren är duktig på att sammanfatta andra forskares forskning och slutsatser. Men ärligt talat , för de av oss som läst Harrissons tidigare böcker om svensk medeltid, så bjuder inte denna bok på några överraskningar. Det känns snarare som att författaren eller förlaget vill försöka upprepa hans tidigare succéböcker som Jarlens sekel och Stora döden. Ett helt onödigt köp om ni redan har dessa böcker samt författarens böcker om Sveriges historia! Jag skulle även i denna bok, liksom nästa... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison