Atlantis och andra myter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (93.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2019-03-05
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175459066
Atlantis och andra myter (ljudbok)

Atlantis och andra myter (ljudbok)

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-03-05

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Legenden berättar om hur världens mäktigaste örike, Atlantis, drabbades av en fruktansvärd katastrof. Den välbärgade befolkningens syndfulla leverne ådrog sig gudarnas vrede och ön sjönk i havet, för evigt förpassat till myternas universum. Under nästan tvåtusen år har den ena halsbrytande teorin efter den andra presenterats om var Atlantis kan ha legat.

Vad myterna om Atlantis visar mer än något annat är hur gränslös den mänskliga fantasin är. Ända sedan biblisk tid har, oftast helt uppdiktade historier, omvandlats från sagor till myter och från myter till legender.

I Atlantis och andra myter lägger Dick Harrison fram en rad historier som människor älskat att berätta, men som sällan håller för en källkritisk granskning. Det är en fascinerande skildring kantad av bibliska gestalter, kuriosakabinett, vampyrer, UFO:n och den beryktade Bermudatriangeln.

Världens dramatiska historia är en bokserie där Dick Harrison, med kunskap och berättarglädje, ger en fängslande inblick i historiens mest kända perioder och personöden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison