Slaveriet i Sydstaterna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2019-04-19
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175459073
Slaveriet i Sydstaterna (ljudbok)

Slaveriet i Sydstaterna (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-04-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Omkring sekelskiftet 1800 var det många som trodde att slaveriets tidevarv var över. Men i bomullens kungarike, den amerikanska södern, blev det precis tvärtom. Här växte antalet slavar så kraftigt att sydstatssamhället utgör en klass för sig i ofrihetens världshistoria.
Fenomenet var nytt, fullständigt oförutsägbart och djupt tragiskt.

Vi har alla sett bilder av plantagerna på film och i tv-serier. Det är stora bomullsfält och böjda slavryggar, vräkiga herrgårdsanläggningar med doriska kolonner och doftande trädgårdar, slavinnor som tar hand om hushållet när karlarna drar ut i krig iförda tjusiga grå uniformer. Det finns många förljugna inslag i dessa närmast pittoreska visioner av ett samhälle som mått bäst av att aldrig existera och som efter inbördeskriget på 1860-talet var borta med vinden.

I Slaveriet i Sydstaterna tränger Dick Harrison bakom myterna och ger lyssnaren en mer sanningsenlig bild av ett av de värsta inslagen i slaveriets historia.
Världens dramatiska historia är en bokserie där Dick Harrisson, med sin kunskap och berättarglädje, ger en fängslande inblick i historiens mest kända episoder och personöden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison