Vikingarnas historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (129.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2019-02-14
Förlag
Historiska media
ISBN
9789175459080
Vikingarnas historia (ljudbok)

Vikingarnas historia Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-02-14

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den 8 juni år 793 överfölls de intet ont anande munkarna på klostret Lindisfarne i England. Flera av dem dödades och en del flydde medan angriparna roffade åt sig allt av värde. Plundringen av Lindisfarne har länge setts som början på den period som i historieböckerna brukar benämnas vikingatiden. En tid då män från norr drog fram med eld och järn längs Europas kuster. Men vikingatiden var också en tid av blomstrande handel och upptäcktsresande.
Med sitt stora kunnande guidar historikern Dick Harrison lyssnaren genom en av historiens mest fascinerande och mytomspunna epoker. Du får bland annat höra om hur vikingen Leif Eriksson lät uppföra den första kolonin i Amerika, långt före Christofer Columbus dagar, och var namnet Bluetooth egentligen kommer ifrån.
I bokserien Världens dramatiska historia kombinerar Dick Harrison kunskap och berättarglädje. Här ges en fängslande inblick i historiens mest kända perioder och personöden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vikingarnas historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dick Harrison är fantastisk!
    Patrick Hagenström, 30 juli 2020

    Ett måste om man är intresserad av historia och vikingatiden i synnerhet!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison