Spion och förrädare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ole Andersson
Dimensioner
232 x 163 x 32 mm
Vikt
889 g
SAB
K.55
ISBN
9789175459400
Spion och förrädare (inbunden)

Spion och förrädare

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-08-15
225
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Den bästa sanna spionhistoria jag någonsin läst!« John le Carré

»John le Carré och jag är helt överens. Det här är den bästa sanna spionhistoria vi någonsin läst. Under elva år spionerade KGB-agenten Oleg Gordievsky för engelska säkerhetstjänsten MI6. Skildringen av hans liv och gärning är lysande läsning, ibland så spännande att jag nästan får hjärtklappning. Samtidigt är det en enastående historielektion om det kalla kriget och hur nära vi en gång var ett kärnvapenkrig.« Ingalill Mosander, Senioren

»Jag läser stora delar med munnen halvöppen. Aldrig har väl uttrycket sanningen överträffar alltid dikten varit mer träffande Visst, det här är något så ovanligt som en faktabok som känns mer spännande än de flesta thrillers. Ändå är det inte bokens främsta tillgång. Det bästa är att den lär mig saker jag aldrig hade kunnat fantisera ihop på egen hand.« Malin Persson Giolito, författare till "Störst av allt"

Överste Oleg Gordievskij var på toppen av sin karriär. 46 år gammal hade han blivit befordrad till drömpositionen på KGB:s Londonkontor och inbjuden till högkvarteret i Moskva för att formellt bli krönt som chef över hela KGB.

När han anlände till Moskva vandrade Gordievskij självsäkert genom flygplatsens säkerhetskontroll. Inombords kände han dock en djup oro KGB-veteranen Gordievskij, Sovjetunionens trogne hemlige tjänare, var nämligen brittisk spion.

Den internationellt bästsäljande författaren Ben Macintyre skriver i Spion & förrädare om det djärvaste kapitlet i spionagets historia. Det är en berättelse om svek, dubbelspel och dristighet som ändrade kalla krigets riktning för alltid.

Ben Macintyre är i grunden historiker men arbetar till vardags på The Times. Han har skrivit ett tiotals böcker om spionagets och kalla krigets historia.

Fler pressröster:

»Kort sagt är Spion och förrädare en milstolpe i spionlitteraturen och en stor läsupplevelse.« Lars Gyllenhaal, militärhistoriker

»Ben Macintyres senaste bok på svenska, om dubbelagenten och KGB-officeren Oleg Gordievskij, har kallats den bästa sanna spionhistoria jag någonsin läst av ingen annan än John Le Carré, och själv läser jag stora delar med munnen halvöppen. Aldrig har väl uttrycket sanningen överträffar alltid dikten varit mer träffande Visst, det här är något så ovanligt som en faktabok som känns mer spännande än de flesta thrillers. Ändå är det inte bokens främsta tillgång. Det bästa är att den lär mig saker jag aldrig hade kunnat fantisera ihop på egen hand.« Malin Persson Giolito, författare till "Störst av allt"

»Boken ger mycket intressanta inblickar i spionverksamheten under kalla kriget. Författaren skriver kunnigt och dramatiskt om Gordievskijs betydelse som dubbelspion samt hur han avslöjades och den thrillerartade flykten från Sovjetunionen.« BTJ

»En fängslande berättelse om en mans mod.« The Times

»Ingen annan skriver så dramatiskt, kunnigt och levande om bedrägeri och spioneri.« Daily Mail

»En lysande, sann historia.« The Guardian

»Det finns ingen som slår Ben Macintyre vad gäller kunskap om spionage.« Alexander McCall Smith

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spion och förrädare
  2. +
  3. Agent Tate : spionen som lurade Nazityskland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Agent Tate : spionen som lurade Nazityskland av Simon Olsson, Tommy Jonason (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spion och förrädare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Superspännande
    Lars Sånesson, 1 november 2019

    Jag tycker boken är spännande och mycket intressant. Så intressant att jag måste hålla igen med läsandet - annars hade jag läst ut den direkt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ben Macintyre

Bloggat om Spion och förrädare