Spion och förrädare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ole Andersson
Dimensioner
232 x 163 x 32 mm
Vikt
889 g
SAB
K.55
ISBN
9789175459400
Spion och förrädare (inbunden)

Spion och förrädare

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-15
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Den bästa sanna spionhistoria jag någonsin läst!« John le Carré

»John le Carré och jag är helt överens. Det här är den bästa sanna spionhistoria vi någonsin läst. Under elva år spionerade KGB-agenten Oleg Gordievsky för engelska säkerhetstjänsten MI6. Skildringen av hans liv och gärning är lysande läsning, ibland så spännande att jag nästan får hjärtklappning. Samtidigt är det en enastående historielektion om det kalla kriget och hur nära vi en gång var ett kärnvapenkrig.« Ingalill Mosander, Senioren

»Jag läser stora delar med munnen halvöppen. Aldrig har väl uttrycket sanningen överträffar alltid dikten varit mer träffande Visst, det här är något så ovanligt som en faktabok som känns mer spännande än de flesta thrillers. Ändå är det inte bokens främsta tillgång. Det bästa är att den lär mig saker jag aldrig hade kunnat fantisera ihop på egen hand.« Malin Persson Giolito, författare till "Störst av allt"

Överste Oleg Gordievskij var på toppen av sin karriär. 46 år gammal hade han blivit befordrad till drömpositionen på KGB:s Londonkontor och inbjuden till högkvarteret i Moskva för att formellt bli krönt som chef över hela KGB.

När han anlände till Moskva vandrade Gordievskij självsäkert genom flygplatsens säkerhetskontroll. Inombords kände han dock en djup oro KGB-veteranen Gordievskij, Sovjetunionens trogne hemlige tjänare, var nämligen brittisk spion.

Den internationellt bästsäljande författaren Ben Macintyre skriver i Spion & förrädare om det djärvaste kapitlet i spionagets historia. Det är en berättelse om svek, dubbelspel och dristighet som ändrade kalla krigets riktning för alltid.

Ben Macintyre är i grunden historiker men arbetar till vardags på The Times. Han har skrivit ett tiotals böcker om spionagets och kalla krigets historia.

Fler pressröster:

»En ruggigt spännande berättelse om en av historiens allra största spioner.« Borås Tidning

»Kort sagt är Spion och förrädare en milstolpe i spionlitteraturen och en stor läsupplevelse.« Lars Gyllenhaal, militärhistoriker

»Ben Macintyres senaste bok på svenska, om dubbelagenten och KGB-officeren Oleg Gordievskij, har kallats den bästa sanna spionhistoria jag någonsin läst av ingen annan än John Le Carré, och själv läser jag stora delar med munnen halvöppen. Aldrig har väl uttrycket sanningen överträffar alltid dikten varit mer träffande Visst, det här är något så ovanligt som en faktabok som känns mer spännande än de flesta thrillers. Ändå är det inte bokens främsta tillgång. Det bästa är att den lär mig saker jag aldrig hade kunnat fantisera ihop på egen hand.« Malin Persson Giolito, författare till "Störst av allt"

»Boken ger mycket intressanta inblickar i spionverksamheten under kalla kriget. Författaren skriver kunnigt och dramatiskt om Gordievskijs betydelse som dubbelspion samt hur han avslöjades och den thrillerartade flykten från Sovjetunionen.« BTJ

»Kalla kriget finns på varje sida i denna välskrivna historia om den sovjetiske överstens dubbelliv som brittisk spion. Angenämt att få läsa en trovärdig personlig berättelse om verkligheten som äventyr.« Tidningen Hemvärnet

»En fängslande berättelse om en mans mod.« The Times

»Ingen annan skriver så dramatiskt, kunnigt och levande om bedrägeri och spioneri.« Daily Mail

»En lysande, sann historia.« The Guardian

»Det finns ingen som slår Ben Macintyre vad gäller kunskap om spionage.« Alexander McCall Smith

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Spion och förrädare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oleg var världens mest värdefulla avhoppare
  Joakim von Braun, 16 februari 2020

  Ben Macintyre är en historisk författare om specialiserat sig på underrättelseverksamhet och som alltid är trevlig och intressant att läsa. Tidigare böcker har handlat om personer och händelser under och strax efter Andra världskriget. Boken om Oleg Gordievskij, KGB-resident i London och dubbelagent för brittiska MI6, för oss fram till 1980-talet.
  På många sätt har boken bäring på dagens Ryssland och den underrättelseverksamhet som Kreml bedriver idag, riktad mot hela västvärlden. Visser... Läs hela recensionen

 2. Oerhört spännande och välskriven
  SB, 15 januari 2020

  Oerhört spännande och välskriven sann historia om en av kalla krigets viktigaste spioner (som var okänd för mig innan jag läste boken). Finns också en koppling till Sverige med spionenen Bergling. Boken är Full av intressanta detaljer men utan att tappade röda tråden och bli långtråkig. Välskriven historia som känns som skönlitteratur trots att det beskriver riktiga händelser från 70- till 90-talen.

 3. Spiondokumentär roman
  Lars Håkan Håkansson (Malmö), 18 november 2019

  Verkligen spännande och samtidigt historiskt lärorik. Jag sitter på helspänn under vissa händelser i boken. Den bästa jag läst på länge

 4. Superspännande
  Lars Sånesson, 1 november 2019

  Jag tycker boken är spännande och mycket intressant. Så intressant att jag måste hålla igen med läsandet - annars hade jag läst ut den direkt!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ben Macintyre