Spion och förrädare (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (15.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
499
Utgivningsdatum
2019-10-09
Förlag
Historiska media
Översättare
Ole Andersson
ISBN
9789175459417
Spion och förrädare (e-bok)

Spion och förrädare E-bok

Kalla krigets största spionhistoria

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-10-09

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Överste Oleg Gordievskij var på toppen av sin karriär. 46 år gammal hade han blivit befordrad till drömpositionen på KGB:s Londonkontor och inbjuden till högkvarteret i Moskva för att formellt bli krönt som chef över hela KGB.

När han anlände till Moskva vandrade Gordievskij självsäkert genom flygplatsens säkerhetskontroll. Inombords kände han dock en djup oro - KGB-veteranen Gordievskij, Sovjetunionens trogne hemlige tjänare, var nämligen brittisk spion.

Den internationellt bästsäljande författaren Ben Macintyre skriver i Spion och förrädare om det djärvaste kapitlet i spionagets historia. Det är en berättelse om svek, dubbelspel och dristighet som ändrade kalla krigets riktning för alltid.

Ben Macintyre är i grunden historiker men arbetar till vardags på The Times. Han har skrivit ett tiotals böcker om spionagets och kalla krigets historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spion och förrädare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verkligheten överträffar dikten.
    BOF, 14 januari 2022

    En suveränt skriven och spännande bok om "kalla krigets" spioner och stormakternas paranoida världsbild. Om hur familjeband, vänskap, lojaliteter bryts. Svek, förräderi, cynism och ett totalt förakt för människovärdet. Om ett obegripligt personligt mod. En bok som tillhör kategorin böcker som är så bra att man vill snabbt komma till upplösningen samtidigt som du vill att den aldrig skall ta slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ben Macintyre