Nordiska korståg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-09-02
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 135 x 15 mm
Vikt
233 g
ISBN
9789175459455
Nordiska korståg (häftad)

Nordiska korståg

Häftad Svenska, 2019-09-02
148
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Kombinationen av duktig historiker, van pennförare och ett ovanligt men fascinerande ämne på lagom många sidor gör att nyfikna läsare även utan korståg som specialintresse torde ha stor behållning här.« BTJ

Spännande historia signerad Dick Harrison! Boken ingår i den populära serien Världens dramatiska historia.

Den 27 november i Herrens år 1095 predikar påven Urban II inför en entusiastisk folkskara i den franska staden Clermont. Hans utgångspunkt är evangelisten Matteus ord om det nödvändiga i att ta korset och offra sitt liv för Gud. Men hans budskap är krig.

Under många år framåt ansluter sig tusentals västeuropéer, fattiga som rika, till fälttåg i syfte att befria Jerusalem. Krigaren skulle ta korsets tecken och sydde fast ett stort kors på sin klädnad. Symbolen vittnade om korsfararens mod och löfte till Gud, och fick inte plockas bort förrän uppdraget var slutfört.

Ingen medeltida företeelse har blivit mer idealiserad, och ingen har heller blivit mer bespottad. Ofta ser vi framför oss en kung eller en medlem ur aristokratin. Men vem var egentligen korsfararen? Hur levde han? Och hur såg han ut?För oss i norra Europa framträder korstågen som en kontinental och katolsk företeelse. Men visst fanns det också nordbor som begav sig mot Jerusalem för att utkämpa heliga krig.

I Nordiska korståg skildrar Dick Harrison, inlevelsefullt och kunnigt som alltid, personöden från våra breddgrader som tog korset .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nordiska korståg
  2. +
  3. Vikingarnas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingarnas historia av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nordiska korståg