Rom : en stads historia (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2019-04-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Ki
ISBN
9789175459745
Rom : en stads historia (pocket)

Rom : en stads historia

(2 röster)
Pocket Svenska, 2019-04-18
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
»Få städer har en så komplex och skiftande historia som Rom. Att då på 300 sidor göra den begriplig och tydlig kräver sin pedagog. Det lyckas Eskil Fagerström, journalist, författare och Italienkännare, med Ännu en förtjänst är att denna skildring ger vad många reseguider saknar en förankring i romarnas vardag.« Bibliotekstjänst

Några städer imponerar genom sin ålder. Andra vinner ryktbarhet genom sin politiska, religiösa eller kulturella betydelse. Och så finns Rom, en plats som rymmer alla dessa kvalitéer samtidigt. I Rom: En stads historia tar Eskil Fagerström med läsaren på en svindlande färd genom stadens tretusenåriga historia.

Med ursprung i en enkel herdeby vid Tibern blev Rom hjärtat i antikens mäktigaste imperium, romarriket. Under seklen som följde blev Rom kyrkans, konstens, arkeologins, fascismens och slutligen det moderna Italiens huvudstad.

I Rom verkade Julius Caesar, kejsar Augustus, Heliga Birgitta, Rafael, Michelangelo, Caravaggio och drottning Kristina. Här slogs Giuseppe Garibaldi för ett enat Italien, härifrån styrde Benito Mussolini sitt fascistiska rike med järnhand och här föddes den italienska filmen. Ingen plats har haft sådan betydelse för Europas kulturella och politiska utveckling.

Fagerström ger oss även en kunnig analys av dagens Rom som tyvärr präglas av korruption, segregation, miljöproblem och en i det närmaste obefintlig ekonomisk tillväxt. Som läsare får man, för första gången på svenska, en unik inblick i det moderna och samtida Roms utmaningar.

Eskil Fagerström är journalist, författare och Italienkännare. Rom: En stads historia är hans femte bok. Han har tidigare bland annat skrivit den populära guideboken Mitt Rom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rom : en stads historia
  2. +
  3. Paris : en stads historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paris : en stads historia av Anna Thulin (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eskil Fagerström