Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2022-05-02
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
232 x 159 x 33 mm
Vikt
894 g
SAB
K.54,S.03:k.54,Ohja:k.54
ISBN
9789175459769
Glömda soldater : kvinnorna i andra världskriget (inbunden)

Glömda soldater : kvinnorna i andra världskriget

Inbunden Svenska, 2022-05-02
259
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under andra världskriget fanns kvinnorna med på alla fronter - som sjuksköterskor, piloter, prickskyttar, partisaner, agenter, kökspersonal, luftvärnssoldater, signalister och tolkar. Ändå lyser de med sin frånvaro i de flesta av de böcker som skrivits om konflikten.

Kvinnornas drivkrafter var pliktkänsla och patriotism, men också en längtan efter frihet och att spränga de gränser som tidens kvinnoroll satte upp. Fördomar och diskriminering följde dem, liksom beundran och tacksamhet. Äventyr och kamratskap har stannat kvar i minnet hos många.

I Anna Larsdotters bok Glömda soldater får vi för första gången på svenska följa en grupp kvinnor på uppdrag i andra världskrigets Europa, USA och Asien. Däribland sjuksköterskan Thelma Sanders, kantinlottan Lilli Tamminen, prickskytten Roza Sjanina, motståndskvinnan Hedda Lundh och luftvärnsofficeren Mary Churchill. Ett par av veteranerna har intervjuats av författaren, vissa har lämnat dagböcker och memoarer efter sig, medan andra har fått sina liv beskrivna i biografier. Vi möter dem mitt i deras uppdrag, på plats i krigets verklighet. Utan deras berättelser är historien om andra världskriget inte fullständig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glömda soldater : kvinnorna i andra världskriget
 2. +
 3. Kvinnor i strid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnor i strid av Anna Larsdotter (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Larsdotter

 • Kvinnor i strid

  Anna Larsdotter

  Ikoner, amasoner och revolutionärer! Anna Larsdotters nya bok utmanar våra invanda föreställningar. »Kvinnor i strid är en bok som väcker mycket eftertanke och vrede. Obligatorisk läsning för alla med militär-, historie- eller samhällsintresse.« T...

 • Glömda soldater

  Anna Larsdotter

  Under andra världskriget fanns kvinnorna med på alla fronter - som sjuksköterskor, piloter, prickskyttar, partisaner, agenter, kökspersonal, luftvärnssoldater, signalister och tolkar. Ändå lyser de med sin frånvaro i de flesta av de böcker som skr...