Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Herkulesserien (del 1)
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2014-06-16
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
König, Petra (red.)
Dimensioner
217 x 142 x 34 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789175470986
Zack (inbunden)

Zack

(83 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-06-16
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER

FYRA ASIATISKA KVINNOR hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar. Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden. Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

ZACK ÄR DEN FÖRSTA actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar. Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld.

I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer.

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är 46 år, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.

Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus är 41 år och bor i Örebro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Zack. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rafflande spänning!

  Författarna visar sin förståelse för vad det förflutna kan göra med oss. När det inre mörkret inte tas om hand utan lever sitt eget liv. En hel del action.
  Svårt att släppa boken, hög spänningsfaktor.

 2. Mycket bra!
  Lena Anne Marita Wirde, 6 februari 2018

  Mycket bra bok -detta är den första jag läser i serien om Zack och jag blev överväldigad av hur bra den är liksom alla deras andra böcker som de skriver tillsammans. Jag rekommenderar denna bok !

 3. Kallentoft /Lutteman
  Åse Jönsson, 3 mars 2017

  Zack är en fantastisk första bok i Herkulesserien. Annorlunda, hård som sten och väldigt väldigt spännande. Ser framemot att läsa alla 12 böckerna som är planerade.

 4. Häftig!
  Margareta Viola Lundgren, 19 augusti 2016

  Boken är våldsam och häftig. Är lättläst och har ett flyt som gör att den är svår att lägga åt sidan. Bra skriven.

 5. Så bra............
  Gicsson, 29 oktober 2014

  "Helt ny Kallentoft" med en helt galen huvudperson Zack som man bara vill läsa mer om. Rekommenderas varmt. En drivande och spännande läsning.

 6. Fantastisk helt enkelt!
  Anna Persson , 29 augusti 2014

  Riktigt våldsam och blodig. Mycket våld och högt tempo. Som en riktigt bra actionfilm. Älskar språket och karaktärer. Läs den!

 7. Extrem- våld överskuggar berättelsen
  Lina Z Ydrefelt, 7 augusti 2014

  Här är en förvisso spännande bok men där berättelsen dränks av extrema effekter för att väcka äckel och hat. Kallentoft kan bättre!

  En kriminalroman behöver inte innehålla en grop med vargar som sliter benen av en kvinna, en gravid 14-åring som säljs till sexhandeln eller en man som smetar bajs i ansiktet på kvinnor han utnyttjar för att läsaren skall hålla sig vaken!

  Karaktärerna, såväl offer som förövare och polis, borde vårdats och utvecklats mer för att istället få domin... Läs hela recensionen

 8. Sträckläsning.
  Ingrid Lisbet Ekdahl, 30 juni 2014

  Kanske lite för otrovärdig med tanke på handling. Gick åt får snabbt och saknas för fort! Bör följas upp för fortsatt spämning!

 9. Välskrivet och spännande. Aktuellt och nyskapande.
  Julianna Sosnovska, 30 juni 2014

  Samtidsobservationerna, karaktärerna och miljöerna gör mig helt uppslukad av Zack. Ramverket till denna första bok i serien sägs komma från Herkules stordåd. Måhända gjorde det, tillsammans med att Mons som länge varit en av mina favoritförfattare nu gett sig in på att skriva i par med Markus, att jag plockade upp boken. Kopplingarna till Herkules får jag överlämna åt någon annan att analysera. Jag kan bara konstatera att detta är oerhört välskrivet, ett rejält klipp framåt i språket, en blandvändare kort och gott! Rekommenderas starkt.

 10. Där satt den!
  Seppan (Värmdö), 27 juni 2014

  En underbar läsupplevelse! Ha gott om tid när du ska läsa denna bok, för det går inte att släppa den!
  Har alltid gillat Mons böcker, och kombinationen med Markus, blev en fempoängare!!
  Väntar på nästa....

 11. Läs den!
  Boktok, 26 juni 2014

  Zack är en sträckläsningskandidat utan dess like. Boken innehåller allt: spännande karaktärer, bra miljöer, hemska brott! Jag kan ofta tycka att deckare/thrillers brister i språket, men inte Zack! Bra språk och dialoger rakt igenom.

  Ser redan fram emot nästa bok i serien!

 12. Ny grym deckarserie!!
  Ellinor, 24 juni 2014

  Riktigt spännande! Bra driv och tempo, gillade karaktärerna. Särskilt huvudpersonen Zack känns som en frisk fläkt bland svenska fiktiva poliser. Kanske lite väl läskig ibland men får ändå en femma!

 13. Ännu en kriminalroman
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  Ytterligare kriminalroman, som försöker locka läsaren genom att vara grym och grotesk.
  Ok skriven men klicheen om en kille som flyr verkligheten med droger är numera så tröttsamt att man inte längre orkar bry sig om människoödet. En idiot som om och omigen begår moraliska misstag är bara tröttsamt. Men som alla andra kriminalromaner lär det väl bli en blasé film med Perbrandt i huvudrollen för att tvinga på sverige mer av samma och allt det man redan tröttnat på.

 14. Äntligen en deckare med fart
  Skeppsbruten, 16 juni 2014

  Jag tycker att svenska deckare ibland kan bli för sega och långsamma. Så var inte fallet med Zack - det är nog bland det mest fartfyllda jag läst. Jättespännande och ibland otäckt. Jag ser fram emot filmen - och nästa bok i serien!

 15. Så jäkla spännande!!!
  Nina S., 16 juni 2014

  Otroligt spännande! Jag läste slut den på tre dagar, men det bästa är hur den på ett trovärdigt sätt balanserar mellan vara grymt realistisk och mytiskt overklig. Snyggt språk också.

 16. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 16 juni 2014

  Jag har läst alla Mons Kallentofts böcker tidigare, dom som handlar om kriminalkommissarie Malin Fors i Linköping. Och jag har tyckt mycket om dom alla sju.

  Nu har Mons Kallentoft börjat att skriva böcker tillsammans med Markus Lutteman. Och dom har kommit ut med den första boken i en planerad serie som kallas för "Herkulesserien".

  "Zack" heter den första boken, och huvudpersonen i den, och i dom kommande böckerna, är den tjugosjuårige kriminalinspektören Zack Herry.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo