Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Herkulesserien (del 1)
Antal sidor
10
Inläsare
Björn Bengtsson
Utgivningsdatum
2014-06-16
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
König, Petra (red.)
Dimensioner
2 x 12 x 12 mm
Vikt
266 g
SAB
Hc
ISBN
9789175471068

Zack

(3 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2014-06-16
231 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Zack är den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman, och inläst av Björn Bengtsson. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.

Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld.

I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer.

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.

Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus bor i Örebro.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Zack
 2. +
 3. Heroine

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heroine av Mons Kallentoft, Markus Lutteman (inbunden).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Zack. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gastkramande
  Bokslukaren, 21 oktober 2014

  Man får möta en värld som finns men som inte syns i vårt välpolerade samhälle. Huvudpersonen är tidvis mycket obehaglig men ändå tycker man om honom på något sätt.

  Den är spännande på ett intelligent sätt.

  Jag längtar till kvällen då jag får fortsätta lyssna. Fast den är spännande fungerar den riktigt bra som godnattsaga för mig och då är jag ändå snart 60 år.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Zack