Monogrammorden : ett nytt fall för Hercule Poirot (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agatha Christie
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2014-09-08
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
The Monogram Murders
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
195 x 145 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Hce
ISBN
9789175471747
Monogrammorden : ett nytt fall för Hercule Poirot (inbunden)

Monogrammorden : ett nytt fall för Hercule Poirot

(39 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-08

Slutsåld

Lagom till Agatha Christies 125-årsjubileum släpps den första nya Hercule Poirot-romanen på 39 år. Den brittiska deckarförfattarinnan Sophie Hannah handplockades till uppdraget att skriva denna spännande återkomst.

London, 1920-tal. Under sin sedvanliga torsdagsmiddag på Pleasants Coffee Shop råkar Hercule Poirot på Jennie. Hon är jagad, rädd och påstår att hon kommer att bli mördad, men att mordet på henne är det enda sättet att skipa rättvisa.

Samma kväll inträffar tre mord på det eleganta Bloxham Hotel. Tre offer påträffas i tre olika sovrum vart och ett med en manschettknapp med ett monogram i munnen

Inga fans lär bli besvikna när Hercule Poirot återvänder i en ny elegant pusseldeckare. I Monogrammorden briljerar den älskade detektiven med sitt knivskarpa öga för detaljer och intuitiva förståelse för det människliga psyket.

"Det gör mig lycklig att se den belgiske detektiven i så goda händer. Att läsa Monogrammorden är som att återvända till ett favoritrum i ett sedan länge förlorat hem.
Gillian Flynn, författare till Gone Girl

Hannah gör ett fantastiskt jobb! [...] man kan bara önska att hon fortsätter förse oss med sin version av den belgiske detektiven.
Publishers Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Monogrammorden : ett nytt fall för Hercule Poirot. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tveksam Poirot
  Göran Stafrin, 30 mars 2016

  Lite underhållande deckargåta som kan passa på badstranden, men inte någon av Hercule Poirots större triumfer.
  Boken hade dessutom vunnit på om översättaren inte hade varit så uppenbart fixerad på att personerna ska adressera varandra i du-form, vilket har resulterat i en nästan parodisk text där personerna tilltalar varandra med titlar i högtravande stil och därefter låter som om de vore gamla vänner. Läs hellre boken på originalspråket så slipper man den irriterande stilblandningen mellan engelsk artighet och svensk du-reform.

 2. Jag ger boken en chans
  Kim M. Kimselius, 2 september 2015

  Författaren försöker axla Agatha Christies mantel och skriva en ny berättelse om Hercule Poirot. Jag älskar verkligen Agatha Christies böcker och har många av dem. För mig låter det lite konstigt att någon annan ska skriva om hennes figurer, men jag ger boken en chans.

  Till att börja med fångar berättelsen mig, även om jag inte riktigt känner igen Hercule Poirot, han är lite väl svulstig och självgod. Den nye poliskommissarien han samarbetar med framställs som en ren idiot som inte s... Läs hela recensionen

 3. Monomgrammorden
  Erik Urban Mattsson, 23 februari 2015

  Jag tyckte boken var spännande.
  Det kändes som Poirot blev lite nutida i språket mot den gamla varianten vet inte riktigt om jag gillade just det. Men annars var boken bra.

 4. Lite rörig
  Josefin, 2 januari 2015

  Inledningsvis spännande bok men lite väl rörig. Jag har inte läst alla Christie-böcker, men av de jag läst tycker jag att skillnaden ligger just däri, Monogrammorden var en lite (eller alldeles) för svår nöt att knäcka. En 3a varken mer eller mindre! Läsvärd.

 5. Du/ni
  Mikael Hogréus, 30 december 2014

  Ända felet,i mitt tycke,är att du användes istället för ni i texten,tror att det var helt omöjligt 1929 att tilltala någon med du,speciellt Poirot.

 6. Upplevelse
  Antje Monika Frensel, 30 oktober 2014

  Boken var klar godkänd, Poirot som man förväntade sig han skulle vara. Lite tveksamt när det gällde kommissarien vid hans sida dock.

 7. Spännande underhållning med härlig Christie-känsla
  Nina S., 23 september 2014

  Jag har gillat Christie sedan tidiga tonåren, men efter att då och då läst om någon av hennes klassiker var det varmt välkommet med ett nytillskott. Jag kan varmt rekommendera Monogrammorden till alla Christie-fans.

 8. Äntligen en riktig pusseldeckare!
  Skeppsbruten, 16 september 2014

  Äntligen en riktig pusseldeckare bland alla andefattiga thrillers. Man inser hur mycket man har saknat Christie! Kul och oväntat slut!

 9. Underbar Christie!
  Ellinor, 8 september 2014

  Riktigt smart Poirot-deckare, trots annan författare. Trodde gång på gång att jag löst mysteriet bara för att i nästa kapitel bli överlistad på nytt. Rekommenderas starkt till alla. Jag blev helt uppslukad! Väldigt vacker att ha i bokhyllan också.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Monogrammorden : ett nytt fall för Hercul...

Bokvideo