Synteism : att skapa gud i internetåldern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2014-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Gustafsson, Per (form)
Dimensioner
232 x 166 x 28 mm
Vikt
686 g
SAB
Bv,C:d
ISBN
9789175471792
Synteism : att skapa gud i internetåldern (inbunden)

Synteism : att skapa gud i internetåldern

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-01
109
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
EN NY REVOLUTIONERADE FRAMTIDSVISION FRÅN FÖRFATTARNA SOM FÖRUTSPÅDDE IT-BUBBLAN OCH 11 SEPTEMBER

Cyberfilosoferna och framtidsforskarna Alexander Bard och Jan Söderqvist är tillbaka. Efter Futuricatrilogins träffsäkra profetior har de nu formulerat en metafysik för den digitala tidsåldern.

Det här är boken som vågar beskriva individualismen som en religion och måla upp verkligheten som i första hand virtuell, snarare än fysisk. På samma gång som författarna vill skaka om läsarens själv- och världsbild, är avsikten att förmå passiva mottagare av framtiden att i stället bli aktiva deltagare.

Med engagerande iakttagelser, klarsynta tolkningar och pedagogiskt språk bjuder Bard och Söderqvist på en lika utmanande som inspirerande samtidsanlays och inblick i morgondagen.

Synteism: Att skapa Gud i Internetåldern släpps samtidigt på både engelska och svenska. Synteismen är en internationellt växande rörelse som bygger på övertygelsen om att motsatsparet teism och ateism är en förlegad konstruktion. Gud är i själva verket inget annat än namnet på mänsklighetens alla drömmar projicerade mot en enda gemensam punkt, utopin.

Det är sedan Internet lyckats binda samman världens sju miljarder människor med varandra i realtid som synteismen äntligen blivit en praktisk realitet. I detta dramatiska möte mellan den nya metafysiken och den nya teknologin uppstår en historiskt unik möjlighet för den post-ateistiska människan att skapa en ny religion som hon faktiskt kan tro på.

Det är bara genom synteismen vi kan hitta en väg ut från den narcissistiska individualismens alienation, och vårt fatalistiska plundrande av planeten.

Alexander Bard firar över 25 år av stora internationella framgångar i musikbranschen. Han är ständigt aktuell som en färgstark och insiktsfull provokatör i den offentliga debatten.

Jan Söderqvist är mediateoretiker och filmkritiker. Han är en flitigt anlitad föreläsare som bland annat är verksam kulturskribent i tidningar som Svenska Dagbladet och Axess.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Synteism : att skapa gud i internetåldern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tag tid på er när ni läser
  Göran, 16 maj 2017

  Otroligt tankeväckande och omtumlande. Tankar som når in i min känsla och som behöver en god tid för att nå och omfattas av intellektet. Bard och Söderquist har ett mycket avancerat språkbruk- snudd på ord exilibrism. MEN låt inte det avskräcka er - det här är tankar som ni behöver ge tid för att smälta in och hybridiceras mellan känsla och intellekt. Nuet beskrivet med kontakt med vad vi har att se fram emot. Jag är otroligt absorberad i dessa herrars tankevärd som förklarar och pekar på vad... Läs hela recensionen

 2. Svår
  Mia Rosell, 14 mars 2016

  Intressant inledning - Finns Gud? - på boken men därefter blev den alltför filosofiskt svårläst för mig. Jag lyssnar hellre på Bard för då förstår jag vad han menar :).

 3. Klokbok i tiden
  wynja, 18 september 2014

  Långsamt långsamt får man läsa den.. Författarna är ord-ekvilibristiska mästare. Boken är genial redan vid första genomläsningen, men när man tittar lite mer noggrant framträder ytterligare budskap. Jag växte med boken, hade svårt med de filosofiska utläggningarna, men ju längre jag läste desto lättare gick det. Boken förmedlad inte bara författarnas budskap , utan även ett stort mått av allmänbildning och en grundkurs i filosofi. Ibland skrattade jag åt de halvt absurda resonemangen och ordv... Läs hela recensionen

 4. Som alltid otroligt tänkvärda slutsatser!
  Julianna Sosnovska, 16 september 2014

  Jag har väntat på att Bard & Söderqvist skulle komma med en ny bok sedan jag läste ut Kroppsmaskinerna, sista delen i Futurica-trilogin - och jag blev inte besviken. Författarna visar återigen prov på en fenomenal förmåga att se samtiden för vad den egentligen och dra tänkvärda slutsatser om framtiden. Det här är en bok som ger hopp om livet!

 5. Omtumlande läsning!
  Skeppsbruten, 16 september 2014

  Om du som jag inte tror på gud men skulle vilja tro på något, men i själva verket ser samhället (och du själv) gå i fel riktning, då tror jag att den här boken kan påverka dig något otroligt! Så var det i alla fall för mig!

 6. Tankeväckande och välbehövlig!!
  Nina S., 15 september 2014

  Bard & Söderqvists nya bok är en utmaning av sällan lästa mått! Att se internet som en väg till att finna sig själv och hitta trygghet bland sina medmänniskor är inte en ofta tänkt tanke! Den filosofiska översikten och bakgrunden till författarnas slutsatser känns mycket väl genomarbetad och jag kan bara tacka för att jag fått glädjen att ta emot dessa nya insikter! En otroligt inspirerande bok!!!!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna