Jordens grundämnen och deras upptäckt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
1
Förlag
Industrilitteratur
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
710 g
SAB
Ucea:k
ISBN
9789175485539
Jordens grundämnen och deras upptäckt (inbunden)

Jordens grundämnen och deras upptäckt

en bok om sällsynta jordartsmetaller, ädelmetaller, ädelgaser och naturligt radioaktiva grundämnen; Sällsynt - ädelt - aktivt

(1 röst)
Inbunden Svenska, 1999-01-01
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är den andra delen i trilogin Jordens grundämnen och deras upptäckt. Här behandlas sällsynta jordartsmetaller, guld, silver, platinametaller, ädelgaser och naturligt radioaktiva grundämnen. Boken skildrar gundämnenas upptäcktshistoria och elementens förekomstsätt i mineral och brytvärda malmer i hela världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jordens grundämnen och deras upptäckt
  2. +
  3. Kemiskt Grundämne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kemiskt Grundämne av Ashoka Jahnavi Prasad (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Enghag

Bloggat om Jordens grundämnen och deras upptäckt

Övrig information

Enghag, Per. Jordens grundämnen och deras upptäckt (del 2) Sällsynt, ädelt, aktivt Industrilitteratur AB. Ca 301 sidor . Sällsynt, ädelt, aktivt är undertiteln på den andra deln i trilogin Jordens grundämnen och deras upptäckt. Här behandlas sällsynta jord- artsmetaller, guld, silver, platinametaller, ädelgaser och naturligt radioaktiva grundämnen. I boken skildras gundämnenas upptäcktshistoria och elementens förekomstsätt i mineral och brytvärda malmer i hela världen. Stor vikt läggs vid grundämnenas framställning och användning i modern teknik. Läs om hur guld och silver upptäckte soch utvecklades i Egypten, Grekland och Rom och fördes vidare i medeltidens och den nya tidens Europa. Ädelgaserna, som då de upptäcktes för ca 100 år sedan var kuriositeter, har idag en betydande teknisk användning vid framställning av neonljus eller skyddsgas vid svetsning. De naturligt radioaktiva grundämnena - uran, radium m fl - fascinerar oss genom de insatser som gjordes av Henri Becquerel och Marie Curie. Dessa ämnen berör oss direkt i vår vardag, i kärnkraftsdebatten och i oron för ra- donhus. Bokens författare Per Enghag, fil dr vid Uppsala Universitet och docent i materialkemi, har bl a varit verksam som forskare vid Institutet för Metallforskning och som rektor vid Bergsskolan i Filip- stad. Under de senaste 20 åren har han arbetat som konsult i material- frågor - i Sverige och interantionellt.