Externredovisningen i lagen -- Del 1, Årsredovisningslagen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
2
Förlag
Industrilitteratur/Teknikföretagen
Medarbetare
Fagerberg, Kerstin (medf.)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
460 g
SAB
Qbcb:oe,Oeada
ISBN
9789175486062
Externredovisningen i lagen -- Del 1, Årsredovisningslagen (häftad)

Externredovisningen i lagen -- Del 1, Årsredovisningslagen

Häftad,  Svenska, 2001-01-01
430
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Externredovisningen i lagen -- Del 1, Årsredovisningslagen Kan levereras innan julafton
Boken, vars syfte är att ge fördjupad information om redovisningsreglerna i Årsredovisningslagen, riktar sig både till handläggare på företagens ekonomiavdelningar och på revisions- och redovisningsbyråer. Boken är till sin karaktär en handbok.

Boken (del 1) presenterar hela Årsredovisningslagen med kommentarer paragraf för paragraf. Till varje paragraf har de uttalanden i lagmotiven hänförts, som ansetts nödvändiga för att tolka lagen rätt. Hänvisningar görs också till andra normgivare som Bokföringsnämnden, Redovisningsrådet och FAR.

Bokens systematik och uppläggning har gjort den till ett mycket uppskattat arbetsredskap av redovisningsbranschen. Bl a sammanfattas den kommenterande texten till paragrafen i en "bild" som också kan användas vid undervisningen och som underlättar förståelsen av lagtexten.

Del 2 innehåller Bokföringslagen och Revisionslagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Externredovisningen i lagen -- Del 1, Årsredovisningslagen
  2. +
  3. Där stormen är :  en "swishhoras" betraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser av Joakim Lamotte (inbunden).

Köp båda 2 för 719 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Ingblad Sten-Eric, Fagerberg Kerstin. Externredovisning i lagen. Del 1 Årsredovisningslagen Industrilitteratur AB. Ca 216 sidor Boken Externredovisning i lagen har delats upp i 2 volymer på grund av ny lagstiftning. Den nu föreliggande del 1 omfattar Årsredovisnings- lagen. Den av revisionsbyråer och lärare uppskattade dispositionen av innehållet är dock densamma! Varje paragraf kommenteras, hänvisningar till uttalanden i lagmotiven som ansetts nödvändiga för att kunna tol- ka lagen rätt samt till de normgivare inom området såsom FAR, Bokför- ingsnämnden m fl finns med. Författarna har lagt extra möda på att sammanfatta paragraferna i "bilder" allt för att underlätta förståel- sen av lagtexten. - Del 2 kommer ut under senvåren 98 då riksdagen tagit beslutet om ny Bokföringslag. Anneli NorÜus.