Tillväxt och lönsamhet -- verktyg för affärsutvecklare i mindre och medelstora företag (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2003-12-01
Förlag
Industrilitteratur
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
328 g
SAB
Qbanb
ISBN
9789175486703
Tillväxt och lönsamhet -- verktyg för affärsutvecklare i mindre och medelstora företag (häftad)

Tillväxt och lönsamhet -- verktyg för affärsutvecklare i mindre och medelstora företag

Häftad Svenska, 2003-12-01
449
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att skapa tillväxt och lönsamhet i de mindre och medelstora företagen är något av en ödesfråga för Sverige som framtida industrination. Björn Sandström har under många år fokuserat på affärsutveckling i denna typ av företag och organisationer.

Sedan slutet av 80-talet har han också genomfört ett stort antal träningsprogram i affärsutveckling. Ca 500 konsulter och ett par tusen företag har omfattats av programmet, som gett påtagligt positiva resultat.

Boken beskriver, förklarar och ger exempel på de mest centrala verktygen för affärsutveckling. Lyckad affärsutveckling är emellertid en förändringsprocess som ständigt måste pågå. Vi rekommenderar därför att bokens verktygslåda kombineras med processmetodikens grunder, som Björn Sandström tidigare beskrivet i boken Att lyckas som förändringsledare.

Tillsammans ger dessa två böcker svar på hur vi kan skapa småskalig tillväxt och god lönsamhet i mindre och medelstora företag och organisationer.

Björn Sandström är konsult och utbildare inom Master Team, ett nätverk av konsulter med huvudinriktning på strategisk/taktisk affärsutveckling. Tidigare överstelöjtnant och ansvarig för strategiutbildningen vid Militärhögskolan. Medlem i International Institute for Strategic Studies i London samt författare till bl a böckerna Marknadskrigföring och Business Intelligence.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillväxt och lönsamhet -- verktyg för affärsutvecklare i mindre och medelstora företag
  2. +
  3. Kundresan : affärsutvecklande försäljning - så får du fler och lyckligare nyckelkunder med 7K-modellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kundresan : affärsutvecklande försäljning - så ... av Urban Gavelin, Henrik Mannerstråle (häftad).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Sandström

Övrig information

"Tillväxt och lönsamhet : Verktyg för affärsutvecklare i mindre och medelstora företag" Denna bok är något så ovanligt som en managementbok för ledare i mindre och medelstora företag. Syftet med boken, med dess teorier, synsätt, verktyg och checklistor är att hjälpa mindre företag och organisationer att utvecklas, att skapa tillväxt och god lönsamhet - något av en ödesfråga för Sverige som framtida industrination. Boken beskriver, förklarar och ger exempel på de mest centrala verktygen för affärsutveckling. Författarens strävan har varit att skala bort så mycket som möjligt av de teoretiska överbyggnaderna och i stället med hjälp av konkreta exempel och praktikfall visa på användningsområdena. I tretton kapitel behandlas bl a övergripande strategier, vision och affärsidé, profilering och segmentering, strategiska mål, konkurrensstrategier, analysmodeller, värdekedjan, scenarieskrivning, lönsamhet och omvärldsanalys.