Död på flygplatsen - Överdos (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-10-31
Förlag
Förlaget Orda
ISBN
9789175530840
Död på flygplatsen - Överdos (e-bok)

Död på flygplatsen - Överdos (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-10-31
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
2 deckare i 1

DÖD PÅ FLYGPLATSEN av Leif Woxlin

Hudiksvallskriminalen lider av personalbrist.
Istället för att rekrytera väljer kommissarie Johan Thule okonventionella lösningar:
Han låter teknikern Julström gå in som polis.

Ett teknikföretag i Hudiksvall får amerikanska ägare och genomför ett omfattande rationaliseringsprogram. Åsa Weijle hamnar på listan över övertaliga. För att rädda familjeekonomin väljer även hon okonventionella lösningar. Åsas sambo, kriminalinspektör Ludde Markh, ställer upp för henne men det krävs att han slutar inom kåren och lägger band på sin polisinstinkt.

Ett okänt flygplan går ner för landning i Hudiksvall. I den 2-motoriga maskinen sitter piloten mördad med kabindörren låst från insidan.

Kriminalinspektör Sofia Berger från Delsbo får på eget bevåg ge sig upp i luften för att söka svaret på gåtan.

"En polisroman som utspelas i annorlunda miljöer"

Röster om Död på Flygplatsen:
"Med den här boken bevisar Leif Woxlin att han hör till de främsta i Sverige."
Gustaf Rothelius, Bibliotekstjänst

"...väver Woxlin i vanlig ordning ihop en lättläst och trevlig deckare. Han håller spänningen vid liv utan knivhugg och pistolskott."
Sverker Söderström, Sundsvalls Tidning

Ur Tips ur Bokfloden 2007

- program på Huvudbiblioteket Huddinge:
"En polisroman som utspelas i annorlunda miljöer. Handlingen drivs framåt på ett bra sätt utan spekulativt våld. Trevliga personskildringar."

"författaren förmedlar med säker hand känslan av att sitta vid spakarna i ett litet flygplan. Klaustrofobin och utsattheten, men också ögonblicken av närmast euforisk exaltering."
Oscar Nilsson, Sydsvenskan

Överdos av Jörgen Hansen

För första gången på många år träffar Kirre sin före detta fru. Det är inget dramatiskt möte, men det väcker minnen och känslor. Ingela har just muckat från kåken men säger att nu är det slut. Nu har hon slutat knarka. Det nästa Kirre får höra om henne är natt hon dött av en överdos heroin. Problemet är att Ingela trots sina många svagheter aldrig använt heroin. Och det betyder att hon blivit mördad.

"Jörgen Hansen har ett litterärt handlag med miljön som är beundransvärt, en kärvhet och lyskraft i skildringen som är en ren poesi. . . Kirres svåger Benny, den sublime psykopaten, är en figur med verklig resning, en galning och demon som färdas på livets väg som en bulldozer utan någon vid ratten." Ruth Halldén, Dagens Nyheter

"Överdos är dödsstöten för alla påståenden om att det inte går att skriva hårdkokta deckare på svenska. Språket i Överdos är så hårdkokt att det studsaroch kryddat med lakonismer som fick mig att skrata högt. Det här är något av det roligaste man kan läsa i den svenska deckarlitteraturen." B Krister Berntsson, Folket
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Död på flygplatsen - Överdos