Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-04
Förlag
Förlaget Orda
ISBN
9789175531281
Går i alla gårdar (e-bok)

Går i alla gårdar (e-bok)

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-05-04
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1957. I en liten uppländsk by sprider sig oron och rädslan när en av byns kvinnor hittas misshandlad och död på en äng. Vem kan ha gjort sig skyldig till detta illdåd? Polisen har inga spår efter förövaren och i byn växer sig skvallret allt starkare.

"Många oskyldiga har vållats skada och bekymmer på grund av illgärningen. Folk har ju sina misstankar, och som alltid vid händelser av detta slag kan de onda ryktena drabba vem som helst. Polisen har uttryckligen sagt ifrån att samtliga kontroller har gjorts främst i syfte att få personer definitivt bortsorterade såsom icke misstänkta, men skvallret väjer ju inte undan för vare sig sakskäl eller förnuft."

Går i alla gårdar är en verklighetstrogen skildring med stark tidsfärg från livet på 1950-talet, då det svenska folkhemmet byggdes upp och framtidstron var ljus och stark. Men i den våldsdrabbade byn får man ingen ro.

"Det kan ha varit en luffare, men själv är jag som sagt var övertygad om att det är en bybo. Även om man har fått höra mycket och kan gissa, finns det säkert en hel del av det som döljer sig under ytan här i byn som fortfarande inte har kommit fram. Det är nog mer än en som sitter inne med sanningen. En eller flera personer vet vem mördaren är men tiger för att skydda honom. Annars skulle han så här långt omöjligen ha kunnat undgå upptäckt."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Går i alla gårdar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av de segaste böcker jag läst
  Katrus (Uppsala), 15 maj 2018

  Första ~10 sidorna var lite intressanta, sen kändes det som att det bara gick runt i cirklar, och det introducerades nya karaktärer nästan ända till slutet. Rekommenderar det verkligen inte.

 2. Lösningen finns där
  Betty, 10 juli 2015

  När jag hade läst ut den här boken var jag tvungen att gå tillbaka och leta efter avslöjande detaljer, som man får veta i slutet att man kanske borde ha lagt märke till och som tillsammans förklarar vad som verkligen hände. Jag hittade 17 stycken, men det kan naturligtvis finnas fler. Första gången jag läste missade jag allihop. Då var jag så uppslukad av tidsatmosfären och av bybornas olika personligheter att jag inte tänkte på att vara observant på det sättet. Men hittar man bara dessa avsl... Läs hela recensionen

 3. Tillbaka till 50-talet
  Melissa, 2 juli 2015

  GÅR I ALLA GÅRDAR är inte bara en finurlig pusseldeckare (som även beskriver flera helt autentiska mordfall från förr), utan också en resa nästan 60 år tillbaka i tiden.
  Genomgående är nioåriga Ingrids röst, som ger en detaljerad bild av ett barns tillvaro på 50-talet, då mödrarna var hemmafruar och det varken fanns datorer eller mobiltelefoner och TV var en relativt ny företeelse i det svenska folkhemmet.
  Med tanke på det mystiska dödsfallet kan man, om man läser noga, hitta ... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 juni 2015

  Det här är Ulla Bolinders tolfte bok, och det är den fjärde boken som jag läser av henne. Jag har tidigare läst "Intrång", "Uppsåt", och "Domslut".

  Den här boken är uppbyggd genom att olika personer berättar om sin syn på vad som har hänt i byn där mordet har begåtts.

  Boken utspelar sig i slutet av nittonhundrafemtiotalet, så den är väldigt mycket även som ett tidsdokument över den tiden som var då. Personerna som berättar pratar inte bara om själva mordet, utan även om li... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ulla Bolinder

Bloggat om Går i alla gårdar