PRIVAT - Ett försvarstal för livslögnen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-25
Förlag
Förlaget Orda
ISBN
9789175538938
PRIVAT - Ett försvarstal för livslögnen (e-bok)

PRIVAT - Ett försvarstal för livslögnen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-03-25
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
PRIVAT handlar om kärlek, erotik, åldrande, om vad ett JAG är, hur andra sidan eventuellt kan se ut, skilsmässa, resor och förfall i största allmänhet. Och så den stora frågan; varför i helvete överhuvudtaget försöka skriva om det? PRIVAT är delvis baserad på hennes egen dagbok, eftersom hon ville ta reda på i vilken fiktion hon skulle kunna vara en trovärdig karaktär.

Petra Revenue är även konstnär och dramatiker, samt regissör. Hon har ställt ut på Göteborgs konsthall med verket FYSISKA BEVIS som ingick i utställning LOVE-EXPLOSION. Petras tidigare böcker har nominerats till bla Nöjesguidens bästa läsning och vunnit Sveriges radions novellpris efter flera nomineringar. Revenue har skrivit skrivit pjäser för bland annat Teater Trixter, Göteborgs stadsteater, Folkteatern och Radioteatern. Hon är även en av de konstnärliga ledarna för Teater Trixter. Hennes tema är ofta människor på gränsen till nervsamman-brott oavsett genre. Absurd komedi med svart botten.

Vad som utmärker Privat är att författaren hela tiden reflekterar över det hon skriver och ifrågasätter vad det är för genre. Det är en slags dagbok, ett samtidsdokument över en konstnärs liv och privatliv. Revenue tar upp begreppet "den personliga livslögnen" för trots allt skapar vi vår egen fiktion. Revenue tar sig stora friheter: spränger in en novell, återger dialoger och drömmar. Hon reflekterar över andra personliga fiktioner, bland annat Erica Jongs Rädd att flyga och Susanne Bröggers Creme fraishce. PRIVAT är ett experiment i personligt tilltal. Hur nära kan man komma en annan människa med det skrivna ordet? Kan man någonsin bli en trovärdig karaktär ens i sin egen fiktion? Är livet en komedi, tragedi eller drar det kanske åt science fiction?

"Jag har under en längre tid varit övertygad om att jag borde skriva en så kallad generationsroman. Du vet; i stil med Susanne Bröggers, Anais Nins eller Erica Jongs verk. En sådan bok bör handla om identitet, sexualitet och helst även säga något om tiden vi lever i. Generationsromaner brukar dock i regel spikas ihop av unga skrivande människor som reser och tänker på samma gång. Jag har plötsligt och oväntat blivit för gammal för att vara så ung att jag kan göra dessa två saker samtidigt helt obesvärat. Därför handlar denna historia istället om hur det är att vara en medelålders kvinna som brottas med ungefär samma ämnesområden."

Petra
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petra Revenue

  • Modersgölen

    Petra Revenue

    Modersgölen ligger strax intill, vilar som något skrämmande och tilldragande,mytiskt, en naturskön plats med ett mörkt förflutet. Elin går nersig i Modersgölen när sonen Albin ser på, men i sista stund räddashon av pojkvännen Jesper. I den mest in...

  • Hanteras varsamt

    Petra Revenue

    Hanteras Varsamt finns också i en pappersutgåva från Förlaget Orda. Petra Revenue är verksam som författare och regissör för teater och film. Hennes tema är ofta människor på gränsen till nervsammanbrott oavsett genre. Absurd komedi med svart bott...

Bloggat om PRIVAT - Ett försvarstal för livslögnen